25. septembrī Ukrainā policijas ekipāža apturēja automobili, kā vadītājs pirms tam bija pārbraucis krustojumu pie luksofora sarkanās gaismas. Apturētais autovadītājs, kurš izrādījies kādreizējā bataljona "Tornado" kaujinieks, no kaujas ieroča atklāja uguni uz policistiem un mēģināja bēgt, tomēr drīz vien tika aizturēts.

Diemžēl šie notikumi noslēdzās traģiski: abi ekipāžas policisti, kuri apturēja ceļu satiksmes notikumu pārkāpēju, no gūtajām traumām notikuma vietā mira. Šobrīd publicētie video ieraksti – no policista formai piestiprinātās miniatūrās videokameras un no stāvlaukuma novērošanas videokameras atklāj traģisko notikumu gaitu.

Kā liecina video, sākotnēji policistu apturētais pārkāpējs mēģinājis "atpirkties", tomēr policists palicis pie sava un teicis, ka pārbaudīs dokumentus, vai vīrietis nav izsludināts meklēšanā. Kad policists savā patruļmašīnā pārbaudīja dokuments, apturētais vīrietis pienāca klāt, draudēja ar ieroci un pieprasīja policistiem, lai viņi atdod savus dienesta ieročus. Sākās apšaude, kurā noziedznieks abus policistus nošāva.

Notikušo pamanīja turpat stāvvietā esošā mikroautobusa vadītājs, kurš ar savu transportlīdzekli varonīgi bloķēja noziedznieka spēkratu, ar kuru tas mēģināja pamest notikuma vietu. Noziedznieks izkāpa no sava automobiļa un mēģināja nošaut mikroautobusa vadītāju, tomēr tam, par laimi, izdevās izvairīties, ar savu mikroautobusu atkāpjoties. Tas ļāva bandītam no slazda izbēgt, tomēr mikroautobusa vadītājs turpināja tam sekot.

Drīz pēc tam noziedznieks tika arestēts slimnīcā, kur viņš bija devies apārstēt savu šauto brūci vēderā. Izrādījies, ka viņš bija izsludināts meklēšanā un, iespējams, tieši tādēļ uzsāka bruņoto konfliktu ar policistiem, jo zināja, ka tie viņu tāpat mēģinās arestēt.

Pēc notikušā Ukrainas iekšlietu ministrs 62 gadus veco mikroautobsa vadītāju Valēriju Timoņinu apbalvoja ar pistoli, bet valsts prezidents varonim pateicās telefoniski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!