"Chevrolet Camaro" īpaši sportiskā modifikācija "Z/28" leģendārās Nirburgringas trases apli veikusi septiņās minūtēs un 37,47 sekundēs. Tādējādi šis amerikāņu sērijveida spēkrats izrādījies ātrāks par "Porsche 911 Carrera S", "Lexus LFA" un "Mercedes-Benz SLS", kas šo pašu trases apli veic līdz pat trim sekundēm lēnāk.

Šim braucienam, kas notika uz mitra trases seguma, tika izmantots "Chevrolet Camaro Z/28" standarta komplektācijā. Aizmugurējo riteņu piedziņas automobilis aprīkots ar 505 zirgspēku jaudīgu septiņlitru V8 atmosfērisko motoru no "Corvette" modeļa. Salīdzinājumam jāatzīmē, ka visātrākā "Corvette" versija "ZR1" šo trasi 2008. gadā izbrauca septiņās minūtēs un 19,63 sekundēs.

"Chevrolet Camaro Z/28" ir par 136 kilogramiem vieglāks nekā šī modeļa versija "ZL1" ar kompersormotoru, kas Nirburgringas trasi spēj izbraukt septiņās minūtēs un 41,27 sekundēs.

Tā kā "Z/28" modifikācija vairāk ir paredzēta braukšanai tieši pa trasi, automobilim ir izņemta skaņas izolācija, audio sistēma, miglas lukturi, bet gaisa kondicionētājs pieejams tikai par papildus samaksu. Tāpat automobilim ir spēcīgākas "Brembo" bremzes, pašbloķējošais diferenciālis ar speciālu dzesēšanas sistēmu un 19 collu riteņu diski ar "Pirelli Pzero Trofeo R" riepām.

Tirdzniecībā ASV "Chevrolet Camaro Z/28" nonāks nākamā gada pavasarī un maksās aptuveni 56 tūkstošus dolāru (29 tūkstošus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!