Vācijas leģendārajā Nirburgringas trasē avarējis kāds īpaši rets automobilis – viens no septiņiem ierobežotajā sērijā saražotajiem "Koenigsegg One:1" superauto. Spēkratu pilotēja zviedru autoražotāja testa pilots, mēģinot ar šo superauto uzstādīt trases rekordu sērijveida spēkratiem.

Lai arī "Koenigsegg" spēkrats ir praktiski iznīcināts, pilots esot ticis sveikā vien ar izbīli. Kā redzams video, vienā no Nirburgringas trases līkumiem automobilim ir sabloķējušās bremzes un tas taisnā gaitā ieslīdējis trases norobežojošajā barjerā un pārlidojis tai pāri.

Tāpat "Koenigsegg" paziņojuši, ka šis avarējušais superauto tikšot pilnībā renovēts jeb pārbūvēts no jauna, tādējādi pasaulē joprojām būs septiņi "One:1" eksemplāri.

"Koenigsegg" šo "One:1" dēvē par pirmo "megavata automobili", jo tā motora jauda ir tūkstoš kilovatu. Spēkrats aprīkots ar pieclitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 1341 zirgspēku un 1371 ņūtonmetra griezes momentu. Motors sajūgts ar septiņpakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, ko "Koenigsegg" izstrādājis patstāvīgi. Turklāt dzinējs spējīgs darboties kā ar benzīnu, tā arī sacīkšu degvielu vai bioetanolu E85.

"Koenigsegg One:1" sver 1341 kilogramu, tādējādi motora jaudas un spēkrata masas attiecība ir viens zirgspēks uz vienu kilogramu. Tieši tas arī atšifrējams arī modeļa nosaukums – "viens pret vienu". No vietas līdz 400 km/h šis "megavata" auto paātrinās 20 sekundēs, bet, lai pilnībā nobremzētu no šāda ātruma, spēkratam būs nepieciešamas 10 sekundes.

Šis superauto tika prezentēts 2014. gada pavasarī Ženēvas autoizstādē, un tā cena ir vairāk nekā miljons eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!