Šonedēļ Biķernieku komplekso sporta bāzi piepilda patiess krāšņus – autobūves zīmīgākie superauto un skaistas meitenes īsos svārciņos. Vakar Rīgā ieradās 60 superauto kolonna "Gran Turismo" pasākuma ietvaros, kas turpmākās trīs dienas paredz vizināšanos pa Biķernieku trasi un dažādu tūrisma objektu apmeklēšanu. Interesanti, ka dažs ārzemnieks jau pāris stundu laikā trasē uzstādīja autošosejas sacīkšu ātrākās ieskaites "Baltic GT" cienīgus apļa laikus.

"Gran Turismo" pasaules tūres dalībnieku autoparks ir iespaidīgs ne tikai ar faktu, ka tajā ir daudz "Ferrari" un "Lamborghini", bet visi ir arī jaunāko modeļu pārstāvji. Piemēram, starp šiem 60 auto nebija neviena populārā "Gallardo" modeļa, bet gan uzreiz četri jauni "Huracan", tostarp viens no tiem īpaši sportiskajā "Performante" versijā.

Mūsu platuma grādiem lielāka eksotika ir britu superauto "McLaren", kas šeit bija divos eksemplāros – "M4-12C" un "570S". Tomēr visjancīgākais no visiem bija Austrijas motociklu ražotāja radītais "KTM X-Bow", kas savā ziņā ir autošosejas bagijs ar 240 līdz 300 ZS (atkarībā no versijas) jaudīgu "Audi" divlitru turbomotoru.

Visā šajā "kopumā 30 tūkstoš zirgspēku" plejādē lētākie bija amerikāņu muskuļauto, piemēram, "Ford Mustang GT" un "Dodge Challenger SRT". Lai arī daudziem visi "Porsche 911" šķiet vienādi, entuziasti novērtēs, ka daudzi no tiem bija ekskluzīvajā "GT3 RS" modifikācijā.

Tieši viens no "Porsche" automobiļu īpašniekiem jau pāris stundas pēc pirmās dienas sākuma uzstādīja ievērojamu apļa laiku – minūti un 25 sekundes, kas ir salīdzināms ar autošosejas sacīkšu ātrākās ieskaites "Baltic GT" dalībnieku apļa laikiem šajā trasē.

Savukārt portālam "Delfi" bija iespēja sēsties "Ferrari 458 Spider" superauto, kā īpašnieks izvizināja pa trasi. Kā viņš atzina, tad šeit ir ieradies uzreiz ar diviem superauto, vēl viņam, neskaitot "Ferrari" rodsteru, ir arī "Lamborghini Huracan" superauto. Turklāt visas šīs trīs dienas viņš neplāno braukt tikai pa trasi, bet dosies arī izbaudīt kādu no Latvijas "spa" piedāvājumiem.

Jebkurš interesents klātienē Biķernieku trasē šos superauto varēs aplūkot piektdien, 27. jūlijā, no pulksten 10 līdz 17. "Tiks rīkots arī konkurss, kurā būs iespēja laimēt vietu kā līdzbraucējam trasē ar vienu no īpašajām automašīnām," norāda "Gran Turismo" pasākuma organizators Pīters Ternstroms.

"Gran Turismo" apvieno 4 800 dalībniekus no visām Eiropas valstīm, Dienvidāfrikas, Amerikas Savienotajām Valstīm, Āzijas un Austrālijas. Tā ir slēgta kopiena, kurā jauni biedri tiek uzņemti tikai pēc īpašām rekomendācijām. Katra biedra īpašumā jābūt vismaz vienam ekskluzīvajam auto.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!