Visātrākais sērijveida apvidus automobilis ir "Lamborghini Urus", kas spēj paātrināties līdz 305 km/h, pārspējot līdzšinējo rekordistu "Bentley Bentayga" ar 301 km/h. Tomēr par absolūti visātrāko apvidnieku ir kļuvis "Nissan Qashqai", kas pārbūvētajā versijā sasniedzis 383 km/h.

Rekorda "Nissan Qashqai" pārbūvējusi britu kompānija "Severn Valley Motorsport", kas specializējas "Nissan GT-R" superauto tūningā. Tomēr uzņēmums jau pēdējos trīs gadus strādājis pie pasaulē visātrākā apvidnieka projekta. Tā pirmā versija vēl 2015. gadā spēja paātrināties līdz 357 km/h – tobrīd Baltijā vispopulārākais jaunais krosovers tika pārbūvēts 1100 ZS versijā.

Lai "Nissan Qashqai" padarītu par visātrāko apvidnieku pasaulē, britu tūninga kompānija to aprīkojusi ar "Nissan GT-R" motoru – 3,8 litru sešcilindru turbopūtes agregātu un veikusi tam vairākus uzlabojumus. Piemēram, degvielas sūkņi šim spēkratam ir no pasaulē visātrākā sērijveida superauto "Bugatti Veyron".

Rekordu uzstādījušais "Nissan Qashqai" automobilis šobrīd attīsta 2000 zirgspēku jaudu. Atgādinām, ka līdzšinējais apvidus auto ātruma rekordists "Toyota Land Cruiser", kas paātrinājās līdz 370 km/h, arī attīsta 2000 ZS jaudu.

Lai sasniegtu 383 km/h ātrumu, 2000 ZS jaudīgajam "Nissan Qashqai" bija nepieciešamas nepilnas 30 sekundes.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!