Mičiganas universitāte atklājusi ASV pirmo mākslīgo pilsētu "Mcity", kas paredzēta bezpilota automobiļu izmēģinājumu braucieniem. Šāds poligons izmaksājis 10 miljonus ASV dolāru (9,15 miljonus eiro), tajā tiek pārbaudīts autopilota transportlīdzekļu potenciāls un drošība, kā arī tiem nepieciešamā infrastruktūra.

"Mcity" komplekss, kas aizņem 13 hektāru platību, radīts kā pilsētas ceļu tīkls, kāds ir raksturīgs apdzīvojamo rajonu centros, kā arī piepilsētās. Šajā mākslīgajā pilsētā ir krustojumi, ceļa zīmes un horizontālais apzīmējums, trotuāri un dažādi šķēršļi.

Pēc Mičiganas universitātes pārstāvju vārdiem, tas viss radīts, lai detalizēti pārbaudītu bezpilota automobiļu jaunās tehnoloģijas, pirms šie spēkrati nonāk izmēģinājumu braucienos pa koplietošanas ceļiem.

Poligonā iespējams pārbaudīt bezpilota automobiļus arī tiem īpaši sarežģītās situācijas. Piemēram, pētnieki var drošos apstākļos pārbaudīt, kā autopilota sistēma reaģē uz huligānu saķēpātu ceļa zīmi vai arī uz jau padilušu ceļa horizontālo apzīmējumu. Vēl šajā pilsētiņā tiks pārbaudīta bezpilota automobiļu reakcija uz satiksmes luksoforu sarežģītajiem algoritmiem vai arī gājēja pēkšņu izskriešanu uz ceļa braucamās daļas.

Tāpat "Mcity" pilsētas apstākļos tiks pārbaudīta informācijas apmaiņa starp vairākiem bezpilota automobiļiem un spēkratu komunikācija ar infrastruktūras iekārtām.

Jāatzīmē, ka šī nav pirmā mākslīgā pilsēta pasaulē speciāli bezpilota automobiļu izmēģinājumiem. Pērnā gada augustā "Volvo" radīja līdzīgu "AstraZero" pilsētiņu tieši šādiem pašiem mērķiem. Zviedriem poligons, kurā varot pārbaudīt praktiski jebkuru ceļu satiksmes situāciju, izmaksājis aptuveni 55 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!