Lai izglītotu iedzīvotājus par drošu pārvietošanos uz ceļa, tostarp drošības jostu lietošanas nozīmi, pirmo palīdzību un to, cik lielā mērā alkohola lietošana samazina cilvēku reakcijas spējas, aizvadītajā nedēļā sporta kompleksā "333" tika rīkots pirmais "Ford pikniks", vienkopus pulcējot ģimenes no visas Latvijas.

Visas pēcpusdienas garumā vairāk nekā 400 cilvēku izmēģināja Ceļu satiksmes drošības direkcijas auto apgāšanās simulatoru, pārliecinoties par to, cik izšķiroša loma avārijas laikā ir drošības jostai, un iemācoties, kā pareizi jārīkojas, ja negadījuma rezultātā cietis līdzcilvēks.

Visi pasākuma apmeklētāji instruktora vadībā tika aicināti apgūt drošas braukšanas prasmes drošā vidē, kā arī izmēģināt alkohola iedarbību imitējošu tērpu un brilles jeb dzērājšofera kostīmu, tādējādi paši pārliecinoties, kā transportlīdzekļa vadīšanas spējas ietekmē tas, ja alkohola koncentrācija asinīs sasniedz aptuveni trīs promiles.

Lai pārliecinātos par to, cik grūti šādā stāvoklī ir vadīt braucamrīku, interesenti tika aicināti kostīmu izmēģināt, sēžoties gan pie velosipēda, gan auto stūres. Pasākuma apmeklētajiem bija arī iespēja izmēģināt savas spējas, dzērājšofera kostīmā veicot simbolisku šķēršļu trasi un sacenšoties par veiklākā braucēja titulu.

"Pasākumā valdīja pozitīva un patīkama gaisotne, tāpēc patiess prieks, ka "Ford" pikniku apmeklēja ģimenes kopā ar bērniem, tādējādi jau no mazotnes mācot jaunākajiem ģimenes locekļiem, cik svarīgi ievērot visus drošas braukšanas priekšnoteikumus. Pēc vairākiem gadiem tieši viņi būs tie, kuri mācīsies vadīt automobiļus, kārtos braukšanas eksāmenus, tāpēc svarīgi, ka no bērna kājas tiek iemācīts, ko nozīmē atbildīga braukšana, lai nākotnē mūsu ceļu satiksme būtu drošāka," teic Jana Garanča, "Inchcape Motors Latvia" mārketinga vadītāja.

Papildu drošas braukšanas aktivitātēm pasākuma apmeklētāji sporta kompleksa "333" sacensību trasē tika aicināti izmēģināt jaunākos "Ford" markas modeļus, tostarp par "Latvijas Gada auto 2015" kronēto "Ford Mondeo", kā arī "Ford Kuga" un citus modeļus.

Savukārt piedzīvojumu garšu alkstošie izmēģināja savus spēkus, dodoties izbraucienā ar "Ford Ranger" pa bezceļu trasi, kā arī instruktora pavadībā apgūstot drošas braukšanas pamatus veiklības braucienā pa slidenām virsmām un citiem apgrūtinātas pārvietošanās apstākļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!