Zviedru superauto ražotāja "Koenigsegg" testa pilots Roberts Servanskis ar 11 gadus vecu "Mazda MX-5" leģendāro Nirburgringas trasi Vācijā nobraucis septiņās minūtēs un 37,38 sekundēs, kas ir ātrāk nekā jaunā "BMW M5" labākais apļa laiks, bet arī ātrāk par tādiem superauto kā "Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera" un "Lexus LFA".

Tik labu rezultātu ar vecu "Mazda" automobili izdevies uzrādīt ne tikai, pateicoties profesionālam autobraucējam, bet arī dažiem uzlabojumiem, kas 11 gadus veco rodsteru padarījuši mazliek jaudīgāku un vieglāku.

Ātrajam braucienam tika izmantota iepriekšējās paaudzes "Mazda MX-5", kas pēc uzlabojumiem ar pustukšu degvielas tvertni un autovadītāju kopumā sver 1090 kilogramu. Tas tika panākts, jo automobilim tika izņemta gaisa kondicionēšanas iekārta, pasažiera sēdeklis un autovadītāja sēdeklis aizstāts ar sacīkšu auto sēdekli no oglekļa šķiedras, kas ir ne tikai stingrs, bet arī viegls materiāls.

Divlitru motoram maksimālais apgriezienu skaits tika palielināts līdz 8000 apgr./min atzīmei, kas ļāvis dzinēja jaudu palielināt par aptuveni 30 zirgspēkiem (standartā šim motoram 160 ZS). Vēl automobilim tika uzstādītas spēcīgākas bremzes, ražīgāka motora izplūdes sistēma, stingrāka balstiekārta un 17 collu riteņu diski ar sacīkšu riepām (bet ar pielaidi braukšanai pa koplietošanas ceļiem, tā saucamie semi-sliki). Savukārt standarta sešpakāpju manuālā pārnesumkārba tika aizstāta ar piecpakāpju transmisiju, kurai ir saīsinātas pārnesumu attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!