Krievijas prezdienents Vladimirs Putins pieņemšanas laikā Maskavā Abū Dabī kroņprincim Muhamedam bin Zajeds Al Najans izrādījis savu jauno, vietējā ražojuma limuzīnu. Šī bija arī unikāla iespēja medijiem ielūkoties Putina limuzīna interjerā, kas līdz šim publiski nebija parādīts.

"Russia Today" sižetā redzams, ka Putins aicinājis Abū Dabī kroņprinci ne tikai aplūkot, bet arī iesēsties jaunajā Krievijas prezidenta limuzīnā. Pa plato durvju aili medijiem izdevies nofilmēt, ka limuzīna aizmugurējā daļā ir četru sēdvietu konfigurācija, kur pasažieri pa diviem viens otram sēž pretī – tiesa, šādā gadījumā visiem četriem vietas kājām ir visai maz.

"Tas ir ļoti komfortabls," ar tulka palīdzību Putinam tika nodots kroņprinča atzinums. Putins precizējis, ka "šis limuzīns ir lielāks nekā šāda tipa "Mercedes"" (visticamāk, domājot savu līdzšinējo S-klases limuzīnu "Pullman" versijā).

Putina jaunais limuzīns debitēja inaugurācijas ceremonijā 7. maijā, un ir daļa no Krievijas pašu izstrādāto spēkratu saimes "Kortežs", kas paredzēts valsts amatpersonām. Tāpat šī projekta ietvaros tiks izgatavots "Aurus" luksusa sedans (gabarītos līdzīgs kā BMW 7. sērija un "Mercedes-Benz" S-klase), ko varēs iegādāties ikviens interesents un kas maksāšot "aptuveni 15 procentus lētāk nekā līdzvērtīgs BMW".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!