Kur iesaistīta krievu tehnika, tur ne bez kurioziem misēkļiem. Ceturtdien, 12. maijā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins Sočos tikās ar armijas amatpersonām un aizsardzības industrijas vadošajiem pārstāvjiem. Mēģinot apskatīt "UAZ Patriot" apvidnieku, prezidentam neizdevās atvērt tā durvis, bet palīgā nākušais ģenerālis bija ar stingrāku roku un spēkratam durvju rokturi vienkārši norāva.

Kā redzams video, Putins mēģināja atvērt "UAZ Patriot" durvis, viņam tas neizdevās, tādēļ viņš caur automobiļa atvērto logu mēģināja pacelt tā aizdares slēdzi. To pamanīja armijas ģenerālis un metās palīdzēt – viņš durvju rokturi parāva tik stingri, ka tas palika viņa rokās. "Malacis!" tajā brīdī pateica Putins.

Lai ātri izkļūtu no neveiklās situācijas, norauto rokturi viņš iesvieda UAZ salonā, bet durvis attaisīt mēģināja no iekšpuses, taustoties pa apdares paneli, bet arī šādā veidā mēģinājums cieta neveiksmi.

Tikmēr citi klātesošie situāciju atrisināja, vienkārši atverot automobiļa aizmugurējās durvis un apvidnieku Putinam parādot caur tām.

Uļjanovskas autorūpnīcas pārstāvji gan mēģināja taisnoties, ka automobiļa durvis nevar atvērt, kamēr nav iedarbināts dzinējs. Tomēr video redzams, ka aizmugurējās durvis varēja atvērt arī bez motora iedarbināšanas.

Jāatzīmē, ka Putins jau ir pieradis pie vietējā ražojuma tehnikas kļūmēm pat tik svarīgās prezentācijās. Piemēram, "Lada Granta" modeļa prezentācijā Putins sēdās pie auto stūres, bet viņam neizdevās iedarbināt tā dzinēju – starteris grieza, bet motors "dziesmā neleca".

Savukārt kādas jaunās šosejas atklāšanā Putins devās ar dzeltenu "Lada Kalina" automobili. Tomēr jau pēc pirmajiem 350 kilometriem to nācās nomainīt pret citu. Tālākajā divu tūkstošu kilometru ceļā Putina kolonnā brauca arī treileris ar rezerves "Lada Kalina" dzeltenajiem automobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!