Viens no šīs nedēļas vispopulārākajiem auto tēmas video internetā ir "BMW X5 M" un "Range Rover Sport SVR" sacensība Krievijā. No sākuma abi auto īpašnieki sacentās uz asfalta, bet pēc tam devās apvidū, kur BMW piedzīvoja pamatīgu krahu.

Izbraukājuši dažādus šķēršļus, "BMW X5 M" un "Range Rover Sport SVR" īpašnieki nolēma sacensties braukšanā smilšainā kalnā. Ņemot vērā, ka "Range Rover" ir nopietni būvēts aparāts, tam šis kalns bija kā paugurs.

Tomēr "BMW X5 M" tas pats kalns izrādījās liktenīgs – autovadītājs ne tikai nespēja tajā uzbraukt, bet īsi pirms kalna virsotnes aprāva sava automobiļa pusasis. Situācija bija bīstama – kustēties vairs nespējīgais spēkrats palika uzkalnā.

Diemžēl abi braucēji nebija sagatavojušies šādam pavērsienam un līdzi bija tikai lielveikalā pirktā vilkšanas trose. Piestiprinot to abiem automobiļiem, lai izvilktu BMW, segums zem "BMW X5 M" aizmugurējiem riteņiem bija noiris tiktāl, ka vācu apvidnieks pats sāka slīdēt no kalna.

Lielveikalā pirktā vilkšanas trose šādu slodzi neizturēja un pārtrūka, bet "BMW X5 M" sāka atpakaļgaitā ripot no kalna un pusceļā sāka mest kūleņus. Rezultātā automobilim bija būtiski bojāta virsbūve, bet borta elektronika automātiski veica zvanu uz glābšanas dienestu.

Interesantākais, ka šī paša video ietvaros "Range Rover" īpašnieks pietiecās uzreiz pirkt sadauzīto "BMW X5 M" detaļām. "Range Rover" īpašniekam ir "ZIL 130" kravas automobilis, kurā tad viņš plāno ievietot dzinēju, transmisiju un balstiekārtu no avarējušā BMW.

Video pilnā versija:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!