Šobrīd vairāki pasaules lielākie autoražotāji strādā pie savas bezpilota automobiļu vadības sistēmas. Viens no lielākajiem autoindustrijas elektronisko komponenšu piegādātājiem, vācu "Bosch" publicējis video ar savu redzējumu par autonomo autovadīšanas sistēmu.

Savu sistēmu "Bosch" demonstrē uz "Tesla Model S" elektromobila, kam priekšējā paneļa konsolē iebūvēts milzīgs ekrāns. Vācu elektronisko sistēmu koncerns iecerējis, ka bezpilota sistēma daļēji būs arī manuāla, proti, ar tradicionālu autovadītāja iesaisti.

Autovadītājam uzsākot braukšanu, "Bosch" bezpilota sistēma piedāvās izvēlēties braukšanas maršrutu – īsāko, ātrāko vai individuāli pielāgoto. Turklāt autovadītājs varēs noteikt, kuras no maršruta sekcijām viņš stūrēs pats un kurās vadību pārņems bezpilota sistēma. Tāpat autovadītājs var izvēlēties, kā bezpilota sistēma uzvedīsies – sportiski vai laideni.

Ja sistēma pamana sarežģītu situāciju, tā brīdina autovadītāju par nepieciešamību iejaukties spēkrata vadībā. Ja autovadītājs nereaģē, tad spēkrats automātiski apstāsies ceļa malā.

Jāatzīmē, ka vairāki autoražotāji paziņojuši, ka bezpilota sistēmu savos sērijveida automobiļos ieviesīs vēl līdz 2020. gadam. Viens no pirmajiem būs jaunās paaudzes "Audi A8" limuzīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!