Čehu izdevums "Autoforum" savā "YouTube" kanālā publicējis video sižetu, kurā demonstrē ēverģēlības ar sacīkšu automobiļa "Škoda 130 RS" pēcteci "Slovakia Ring" trasē. "Škoda R200 Non-Fiction" prototips izgatavots uz nu jau iepriekšējās paaudzes "Audi R8" bāzes un to plānots ieviest arī ražošanā.

"Škoda R200 Non-Fiction" aprīkots ar 4,2 litru V8 atmosfērisko dzinēju, kas attīsta 430 zirgspēku jaudu un kas ir sajūgts ar sešpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Čehu superauto no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,5 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 280 km/h.

Šī mūsdienu interpretācija par "Škoda 130 RS" radīta par godu oriģinālā modeļa 40 gadu jubilejai. Jaunā automobiļa veidolu radījuši čehu dizaineri Petrs Novaks un Mareks Hofmans. Spēkrata izstrādei esot bijis nepieciešams pusotra gada darbs. Automobilim ir principiāli jauns virsbūves dizains un būtiski pārveidots "Audi R8" interjers.

Čehi plāno "Škoda R200 Non-Fiction" izgatavot 30 vienību ierobežotā sērijā. Katrs no eksemplāriem maksās aptuveni 255 tūkstošus eiro.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!