Arnolds Švarcenegers uzaicinājis TV zvaigzni Džeju Leno pavizināties ar 1951. gada "M-47 Patton" tanku, kuru Kalifornijas bijušais gubernators saņēma dāvanā no Austrijas armijas. Brauciena laikā "dzelzs Ārnijs" kopā ar Leno ar šo tanku pārbrauca pāri "Lincoln Town Car" pagarinātajam limuzīnam.

Interesanti, ka šis ir tieši tas pats tanka eksemplārs – ar identifikācijas numurzīmi "331" –, ar kuru Švarcenegers savulaik brauca armijas laikā Austrijā. 50 tonnas smagais "M-47 Patton" tika ražots ASV no 1951. gada. Tas ir aprīkots 810 zirgspēku jaudīgu 30 litru V12 dzinēju, kuram ir divas turbīnas.

Džejam Leno ir ļoti bagātīga automobiļu kolekcija, tomēr tehnikas cienītājs ir arī Švarcenegers, kurš, piemēram, bija pirmā civilpersona, kuram "Hammer" pārdeva savu apvidus automobili. Tomēr kopš Kalifornijas gubernatora laikiem Švarcenegers ir ekoloģisku transportlīdzekļu atbalstītājs, bet ne to tradicionālā formā. Tieši tādēļ viņam ir gan "Mercedes-Benz" G-klase, gan "Hummer", kas pārbūvēti par elektromobiļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!