Internetā popularitāti guvis nepilnu minūti ilgs sižets, kas samontēts no pasaulē populārā britu auto raidījuma "TopGear" ("Gāzi grīdā!") līdzšinējiem ierakstiem, kas rezultātā atspoguļo Džeremija Klārksona pēdējo epopeju – konfliktu ar producentu.

Kā ziņots, raidsabiedrība BBC nolēmusi nepagarināt darba līgumu ar "TopGear" vadītāju Džeremiju Klārksonu. Šāds lēmums pieņemts pēc viņa atstādināšanas 10. martā uz izmeklēšanas laiku saistībā ar konfliktu ar producentu, kuram Klārksons uzbruka mēneša sākumā par siltu vakariņu nenoorganizēšanu pēc nogurdinošas darba dienas.

Savā paziņojumā raidsabiedrībās ģenerāldirektors Tonijs Hols norādīja, ka "lēmums netika pieņemts viegli" un apzinās, ka sabiedrībā tas tiks uzņemts ar "dalītu viedokli". Tomēr Klārksons esot "pārkāpis līniju" un BBC "nevarot piedot to, kas notika".

Klārksons oficiālo BBC paziņojumu nav komentējis, tomēr pirms pāris dienām paziņoja, ka atlaišanas gadījumā tiesāsies ar raidorganizāciju. Žurnālists uzskata, ka BBC pret viņu izvērsusi "nomelnošanas kampaņu", bet solījis, ka "to tā neatstās".

Vienlaikus parādījušās ziņas, ka BBC sākusi filmēt jaunā šova "The Getaway Car" pilotepizodi. Pārraidē konkursa dalībnieki dodas uz ārzemēm, lai veiktu grūtus braukšanas uzdevumus.

Pagaidām nav zināms, kas notiks ar šīs sezonas "TopGear" raidījuma atlikušajām trim epizodēm, kuras ir jau nofilmētas un tām bija jāpiefilmē tikai studijas skati ar klātesošo auditoriju.

Pārējie divi "TopGear" vadītāji – Ričards Hamonds un Džeims Mejs – paziņoja, ka bez Klārksona raidījumu nevadīs, kaut arī tādu variantu uz izmeklēšanas laiku sākotnēji piedāvājis BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!