Vācijā uzstādīts Ginesa rekords elektromobiļu skaitā, kas pulcējies vienkopus. Pavisam Berlīnes bijušajā aerodromā "Tempelhof" kopumā sabrauca 577 elektriskie transportlīdzekļi, ieskaitot vieglos automobiļus, komerctransportus un motociklus.

Jāatzīmē, ka rekorda uzstādīšanā piedalījās tikai 100% elektromobiļi, pielaides nebija pat hibrīdiem, kuru akumulatori ir uzlādējami no mājsaimniecības elektroligzdas.

Ginesa rekorda uzstādīšanai elektromobiļi ieradās no dažādām Eiropas valstīm, ieskaitot Franciju, Beļģiju, Austriju, Norvēģiju, Zviedriju, Dāniju un Nīderlandi. Visplašāk pārstāvēts bija "Tesla Model S" modelis, ar kādiem uz rekorda uzstādīšanu bija ieradušies 96 īpašnieki. Otrs populārākais bija "Nissan Leaf" (59), tad popularitātē sekoja "Renault Zoe" (43) un "BMW i3" (36).

Ginesa rekorda reģistrēšanai visi šie 577 elektromobiļi viens aiz otra izbrauca sacīkšu trasi, kurā notiek arī elektrisko formulu "Formula E" sacensības.

Iepriekšējais Ginesa rekords šajā disciplīnā tika uzstādīts 2014. gadā Sanfrancisko (ASV), kad vienkopus pulcējās 507 elektromobiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!