Foto: Publicitātes foto

Konkursam "Latvijas Gada auto" jau ir 16. gadu pieredze, bet, neskatoties uz ilgo vēsturi, joprojām tiek diskutēts, kas tad ir "Gada auto"? Vai tas ir labākais auto? Vai tas ir pirktākais auto? Vai varbūt kaut kas cits? To noskaidroja LTV7 raidījums "Tavs Auto", aptaujājot konkursa rīkotājus un žūrijas biedrus.

Novembrī notika "Latvijas Gada auto" lielais testa brauciens, kurā piedalījās visi 32 pieteikti automobiļi. Bet diskusija par to, kuri no tiem būs starp astoņiem finālistiem un kurš beigās uzvarēs, ir tikai minējumi.

"Latvijas Gada auto 2015" organizatori atgādina, ka dalībnieki konkursā var būt tikai jaunākie auto modeļi, kuru pirmreizējā reģistrācija Latvijā ir pēc 1. novembra 2013. gada.

Visi lasītāji un interesenti līdz 5. decembrim ir aicināti balsot par savu auto simpātiju portālā "Delfi" vai arī klātienē t/c "Mols".

Uzvarētājus papildnominācijās un galvenā titula ieguvējs tiks paziņots 6. decembrī, kad viesnīcā "Avalon Hotel" notiks apbalvošanas ceremonija, ko tiešraidē varēs skatīties televīzijas kanālos "Re:TV" un "SportaCentrs.com", kā arī internetā portālos "Delfi" un "iAuto.lv".

Konkursam "Latvijas Gada auto 2015" ir pieteikti 32 automobiļi no 19 autoražotājiem: "Škoda Rapid Spaceback", "Škoda Octavia Scout", "Jeep Cherokee", "Nissan Qashqai", "Nissan Pulsar", "Nissan X-Trail", "Renault Megane Grandtour", "Renault Twingo", "Dacia Duster", "Opel Insignia Country Tourer", "Seat Leon ST", "Honda Civic Tourer", "Mazda3", "Maserati Ghibli", "Mini Cooper S", "MINI Cooper 5-Door", "Fiat 500L Trekking", "Volkswagen Golf Sportsvan", "Volkswagen Passat", "Audi A6", "Peugeot 508", "Subaru WRX STI", "Ford Mondeo", "Citroën C4 Cactus", "Toyota Aygo" un "Toyota Yaris Hybrid". Savukārt uz "Latvijas Komercauto 2015": "Ford Tourneo Connect", "Ford Transit", "Ford Transit Courier", "Fiat Ducato", "Renault Trafic" un "Peugeot Boxer".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!