Standarta, varbūt pat nedaudz "saguruša" izskata 80. gadu beigu "Opel Kadett", ko bijušajā Padomju Savienības teritorijā sauca par "lāsīti". Cik lielu varbūtību jūs dotu šādam spēkratam dragreisā pieveikt mūsdienīgu superauto "Ferrari 458 Italia" vai "Porsche 911 Turbo"? Ja ne niecīgu varbūtību, tad, visticamāk, nekādu. Tomēr tieši šādi "pelēkie kārlīši" dragreisā saņem vislielākās skatītāju ovācijas.

Internetā publicēts un auto entuziastu sabiedrības atzinību guvis video, kur pelēks "Opel Kadett" izdara citkārt neticamo – dragreisā izrādās ātrāks par simtiem tūkstošiem vērtiem superauto.

Tomēr runa nav par vienkārši standarta "lāsīti", tā ir būtiski pārbūvēta. Tā aprīkota ar divlitru motoru un turbopūti, ļaujot sasniegt 685 zirgspēku jaudu. Šādi pārveidots 80. gadu hečbeks maksimāli spēj sasniegt ātrumu 313 km/h.

Projekta autors gan nav norādījis paātrinājuma laiku no vietas līdz 100 km/h, tomēr atklāj, ka paātrinājums no 100 līdz 200 km/h aizņem tikai 4,57 sekundes, bet no 100 km/h līdz 250 km/h – 8,26 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!