Visskaļākajai "Volgai" pasaulē jeb "GAZ-31029" universālim bagāžnieku aizpilda pastiprinātāji, salonu – sabvūferi; bet visas durvis ir noklātas ar skaļruņiem un jumta bagāžniekā ir akumulatori. Tas viss skan skaļāk nekā reaktīvā lidmašīna paceļoties un maksā nepilnus 30 tūkstošus eiro.

Cik tieši dārgāka ir audio sistēma par pašu automobili? Īpašnieks videosižetā norāda, ka to nav vērts pat rēķināt, jo vadi vien ir dārgāki par pašu auto. Šī "Volga" ir vairākkārtīgi uzvarējusi dažādās Krievijas audio sistēmu sacensībās. Tā pēc šādas pārbūves šobrīd sver trīsarpus tonnas. Lai tādu masu kustinātu pa ceļiem, standarta dzinējs ir aizstāts ar "Chrysler" agregātu.

Salonā ir 12 sabvūferi ar 15 collu diametru (parasti sabvūferi ir no astoņu collu diametra). Pārējos skaļruņus nav vērts pat uzskaitīt, jo ar tiem ir nosētas visas durvis. Rezultāts? 163,3 decibeli! Salīdzinājumam – vissirdīgākais rokkoncerts būs ap 125 decibeliem, bet 25 metru atstatumā no reaktīvās lidmašīnas pacelšanās laikā būs "tikai" 150 decibeli...

Šo stereo sistēmu videosižetā izmēģina cilvēks, kurš Krievijā jau daudzus gadus automobiļiem uzstāda jaudīgas sistēmas un tādējādi nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta. Pirms šīs "Volgas" iedarbināšanas viņš apgalvoja, ka 160 decibelus "bez liekas varoņa tēlošanas" cilvēks varot izturēt aptuveni 30 sekundes.

Realitātē? Tūlīt pēc 163 decibelu sasniegšanas videosižeta autors "Volgas" īpašniekam lika stereo sistēmas skaļumu samazināt. Testētājs, kurš ko tik jaudīgu izjutis pirmo reizi, norādīja, ka sajūtas bijušas baisas – krūtīs jūtams smagums, elpot ir grūti un kāju vēnas spēlē kā stīgas. Pretreakciju rada trauksmes sajūta, ka varētu plīst asinsvadi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!