Kompānija "Volvo Trucks" publicējusi video, kurā demonstrē sacīksti starp diviem it kā nesalīdzināmiem spēkratiem – "Volvo FH" kravas automobili un zviedru superauto "Koenigsegg One:1". Ar šo video "Volvo Trucks" vēlas demonstrēt jauno "i-Shift" divsajūgu pārnesumkārbu, kura izstrādātā pēc līdzības ar sportiskajiem automobiļiem.

"Volvo FH" un "Koenigsegg One:1" sacīkste notika Knutstorpas trasē Zviedrijā, kur kravas automobilim bija jānobrauc tikai viens aplis, bet superauto, kā jauda un masa atbilst proporcijai 1:1, divi apļi.

Pie "Volvo FH" stūres sēdās pazīstamais britu autožurnālists Tifs Nidels. Atkarībā no versijas šāds kravas auto attīsta 460 līdz 540 zirgspēku jaudu. Savukārt "Koenigsegg One:1" superauto, kuru paši izstrādātāji gan sauc par "megaauto", jo tā jauda ir tieši viens megavats – 1341 zirgspēks. Tā kā "One:1" masa arī ir 1341 kg, tad tas nodrošina pasakainu veiktspēju – paātrinājumu līdz 400 km/h tikai 20 sekundēs.

"Volvo FH" un "Koenigsegg One:1" sacīkšu rezultātu skatiet video!

Atgādinām, ka pērn "Volvo Trucks" radīja reklāmas video, kas togad kļuva par visskatītāko pasaulē – Žans Klods van Damme uztaisīja špagatu starp diviem braucošiem "Volvo" kravas automobiļiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!