Kompaktā apvidus automobiļa "Honda CR-V" pilnpiedziņas sistēma nedarbojas vēlamā veidā, kad priekšējiem riteņiem pilnībā nav saķeres ar ceļa virsmu. Tamlīdzīgā situācijā elektronika nenovada vilkmi uz aizmugurējiem riteņiem, un rezultātā automobilis nespēj izkustēties no vietas. Pie šāda secinājuma nonāca Zviedrijas izdevuma "Teknikens Värld" žurnālisti, attiecīgajos apstākļos izmēģinot "Honda CR-V".

Kā norāda zviedru žurnālisti, vēl pirms modernizācijas "Honda CR-V", kas tika izmēģināts pirms gada līdzīgā veidā, arī nebija spējīgs izpildīt šo disciplīnu. Toreiz "Honda" skaidroja, ka lielas saķeres atšķirības dēļ starp priekšējās un aizmugurējās ass riteņiem elektronika apzināti nepieslēdz aizmugurējo asi, jo autoražotājs bažījas, ka tādējādi varētu tikt pārkarsēts pilnpiedziņas sistēmas viskosajūgs.

Tomēr rezultātā "Honda" Zviedrijā veica "CR-V" modeļa atsaukumu, pārprogrammējot pilnpiedziņas sistēmas elektronisko vadību, kas novērsa žurnālistu pamanīto nepilnību. Tomēr pēc "Honda CR-V" modeļa modernizācijas problēma ir atgriezusies.

"Honda" Zviedrijas nodaļa savā oficiālajā paziņojumā norāda, ka "Teknikens Värld" izmēģinājumu uzskata par dabā nereāliem apstākļiem. Pēc autoražotāja domām, reālos braukšanas apstākļos nav iespējama tāda situācija, kad vienai no riteņu asīm pilnībā nav saķeres ar ceļu, bet otrai riteņu asij tā ir pilnīga. Tieši tādēļ transmisija esot noregulēta tā, lai visu vilkmi nenovadītu uz aizmugurējiem riteņiem, kas draud ar viskosajūga pārkaršanu.

Tāpat "Honda" norāda, ka šāds izmēģinājums neatspoguļo "CR-V" pilnpiedziņas sistēmas reālās iespējas. Turklāt no šī modeļa īpašniekiem, kuri dzīvo valstīs ar aukstu klimatu, neesot pienākusi neviena sūdzība par automobiļa uzvedību uz slidena ceļa.

Savukārt iepriekšējā gadā "Honda CR-V" tika atsaukta uz servisa kampaņu nevis tādēļ, lai uzlabotu automobiļa raksturlielumus, bet gan nomierinātu klientus, kuriem bija jāsaglabā pārliecība par savu spēkratu.

Izdevuma "Teknikens Värld" žurnālisti atbildē uz to norāda, ka tamlīdzīgs tests ir pietiekami reālistisks. Un citu autoražotāju produkti, salīdzinājumam nodemonstrējot "Ford Kuga" tieši tajā pašā disciplīnā, minēto uzdevumu izpilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!