Foto: flickr.com
Vīrieši, kuriem zeltneša pirksts ir garāks par rādītājpirkstu, biežāk par citiem pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus – pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu, veic riskantus apdzīšanas manevrus un novieto automobili stāvēšanai tam neatļautā vietā. Šādi secinājumi iegūti vācu Maincas universitātes veiktajā pētījumā, ziņo "The Daily Telegraph".

Universitātes zinātnieki atlasīja 77 brīvprātīgos, kuru vidējais vecums ir 38 gadi un izmērīja to pirkstu garumu. Tāpat šos vīriešus izjautāja par viņu veiktajiem ceļu satiksmes pārkāpumiem pēdējo piecu gadu laikā. Noskaidrojies, ka aptuveni trešdaļa respondentu šajā laikā saņēmuši no viena līdz 20 soda punktiem par dažādiem pārkāpumiem, sākot ar atļautā ātruma pārsniegšanu un beidzot ar braukšanu reibumā. Vairumam no tiem zeltnesis bijis garāks par rādītājpirkstu.

Zinātnieki šo likumsakarību skaidro ar paaugstinātu testosteronu līmenī šādu vīriešu asinīs, turklāt šādiem vīriešiem biežāk veicas karjerā un sportā, kā arī ir atšķirīgs uzvedības modelis.

Jāatzīmē, ka 2005.gadā Vācijā tika veikts līdzīgs pētījums, pēc kā rezultātiem noskaidrojies, ka sievietēm ar īsu zeltnesi testosteronu līmenis asinīs ir pazemināts. Šādas sievietes sliktāk par citām orientējas kartē un nemākulīgāk novieto automobili stāvēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!