Foto: Reuters/Scanpix

Zaporožjes automobiļu rūpnīca (ZAZ) septembrī izgatavojusi 922 spēkratus. Tas ir par 2 781,3 procentiem vairāk nekā mēnesi iepriekš, kad no konveijera noripoja tikai 32 zapiņi, liecina Ukrainas autoražotāju asociācijas dati.

2013. gada septembrī ZAZ izgatavoja 1 469 automobiļus, kas ir par 37,2% vairāk nekā attiecīgajā mēnesī šogad. No gada sākuma līdz oktobrim ZAZ samontējis 11 583 spēkratus (kritums par 9,8%). Tomēr pavisam šajā periodā Ukrainā tika saražotas 26 115 transportlīdzekļu vienības – par 20,6% mazāk nekā analoģisāk periodā pērn.

Augusta vidū tika ziņots, ka ZAZ pārtraukts automobiļu izlaidi. Jūlija šīs rūpnīcas izlaides apjoms sarucis par 98,9% – tomēnes ZAZ izgatavojis tikai astoņus spēkratus. Autobusu montāža Zaporožjes automobiļu rūpnīcā pilnībā tika pārtraukta vēl vasaras sākumā.

Vasaras beigās kļuva zināms, ka uzņēmums plāno atlaist visus savus darbiniekus – 21 tūkstoti cilvēku, kuri līdz tam strādāja pa trim dienām nedēļā. Vai atlaišanas reāli ir jau notikušas, pagaidām nav zināms.

Tikmēr vietējais laikraksts "Kapital" ziņo, ka no 15. oktobra līdz nākamā gada februārim ZAZ strādās ar minimālo jaudu – sešu auto izlaidi stundā. Savukārt no novembra līdz decembrim ZAZ rūpnīcā tikšot ražotas tikai detaļas "General Motors Egypt" vajadzībām un automobiļi Uzbekistānai un Baltkrievijai.

Atgādinām, ka ZAZ šobrīd ražo dažādus auto modeļus, kas būtībā ir pārzīmoloti "General Motors" mazcenas spēkrati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!