TV raidījums "Zebra" publicējis vairāk nekā 10 minūšu sižetu ar detalizētu ieskatu plānotajā jaunajā tramvaja līnijā Rīgā, kas sabiedrībā jau ieguvis palamu "kapu tramvajs".

Rīgas domes deputāti 11. oktobrī ārkārtas sēdē ar 34 balsīm "par" un 15 "pret" atbalstīja Skanstes tramvaja līnijas projektēšanas sākšanu.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) tobrīd klātesošajiem deputātiem norādīja, ka tieši Skanstes rajons pašlaik attīstās visstraujāk un tieši tur būs jaunais pilsētas centrs, kur jau tagad ir jaunie banku biroji, kā arī top dažādas vīzijas par kultūras telpu. Viņš sacīja, ka šī līnija ļaus iedzīvotājiem mazāk izmantot privāto transportu.

Savukārt vairāki Eiropas Parlamenta (EP) deputāti no Latvijas vēstulē Latvijas augstākajām amatpersonām iebilst pret jaunas tramvaja līnijas būvniecības ieceri Rīgā, jo tā skar Lielo kapu teritoriju un atsevišķus apbedījumus, un aicina apturēt Skanstes tramvaja projektu, līdz netiks pieņemti juridiski saistoši lēmumi, ka būvniecības laikā netiks skarta Lielo kapu teritorija, tostarp neviens no apbedījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!