Šogad auto zādzību skaits ir dubultojies un būtībā 90 procentiem nozagto automobiļu ir viena kopīga lieta – bezkontakta atslēga, kura, lai atslēgtu un iedarbinātu spēkratu, nav jāņem ārā no kabatas. LNT raidījums "Zebra" detalizētāk skaidro, kā notiek šādas zādzības ar bezkontakta atslēgas signāla pastiprinātāju.

Zagļi ar speciālu ierīci pastiprina bezkontakta atslēgas signālu, tādējādi auto pats atslēdz durvis, tiklīdz tam parauj rokturi, kā arī ļauj to iedarbināt ar "Start" pogu panelī. Zagļi ar automobili aizbrauc, bet atslēga paliek saimnieka mājās uz galda vai jakas kabatā.

Ko darīt, lai sevi pasargātu no potenciālās šāda veida zādzības? Pirmkārt, var izvēlēties auto, kuram nav bezkontakta atslēgas vai arī ražotājs piedāvā opciju ar tradicionālo atslēgu. Otrkārt, aprīkot auto ar papildu drošības sistēmām. Treškārt, visvienkāršākais ir izmantot tā saucamos "key-less" atslēgu maciņus, kuri slāpē bezkontakta atslēgas radiosignālu un attiecīgi neļauj zaglim to nolasīt un pastiprināt ar savu retranslatora iekārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!