Padomju mantojums divos veidos – Slokas ielas un Jūrmalas gatves krustojums Rīgā. Pirmais mantojums –, ja nedrīkst, bet ļoti gribas, var noteikumus neievērot. Otrais mantojums – ir atstāta telpa, lai savienotu Slokas ielu ar Daugavgrīvas ielu, bet tagad cilvēkiem ir tiesības negribēt ielu gar savu māju.

Jūrmalas gatve – pamatīga iela ar divām joslām katrā virzienā un atduras Slokas ielā T-veida krustojumā. LNT raidījums "Zebra" demonstrē, ka šeit ir pamatīga problēma – vieni autovadītāji godīgi stāv Jūrmalas gatves labajā joslā, lai nogrieztos uz Slokas ielu, bet tikmēr citi pa kreiso joslu tos apbrauc un pat vairākkārtīgi secīgi pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus, lai paveiktu to pašu manevru.

Viens variants risinājumam ir, un tas būs ļoti dārgs. Ja paskatās kartē, tad Jūrmalas gatve varētu turpināties līdz pat Daugavgrīvas ielai un mierīgi piekļauties virzienā uz Vanšu tiltu. Te pat starp mājām ir atstāta tāda kā stiga – te vietas ielai pietiktu un pat mājas nebūtu jānojauc. Varbūt kādreiz to izbūvēs.

Ņemot vērā, ka vairums šajā sastrēgumā stāvošo vēlas nokļūt uz Vanšu tilta, "Zebra" vadītājs Pauls Timrots iesaka labāk turpināt braukt pa Slokas ielu, griezt pa labi uz Baložu ielu un izbraukt uz Kalnciema ielas pirms Vanšu tilta. Pat sastrēgumu laikā šajā maršrutā ceļš ir brīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!