Pašlaik notiekošajā Detroitas autoizstādē konkursa "Ziemeļamerikas gada vieglais un apvidus automobilis" (North American Car and Truck of The Year) žūrija paziņojusi sava balsojuma rezultātus. Šogad abus galvenos titulus ieguvis "Ford" – sedans "Fusion Hybrid" (attēlā) un komercautomobilis "Transit Connect".

Kā preses paziņojumā norāda konkursa organizatori, šī ir tikai trešā reize konkursa 17 gadu pastāvēšanas vēsturē, kad viens autoražotājs izcīna abus titulus. Pirmo reizi tas bija 2006.gadā, kad uzvarēja "Honda" automobiļi, bet otro – 2007.gadā, kad titulu izcīnīja "General Motors" spēkrati.

Šogad konkursa žūrija, kurā ietilpst 49 autožurnālisti no ASV, no 50 pretendentiem pusfinālam izvēlējās 16 vieglos un 10 apvidus automobiļus.

Pēc balsojuma rezultātiem, vieglo automobiļu kategorijā otro un trešo vietu ieguva attiecīgi "VW Golf GTI" un "Buick LaCrosse", saņemot 146 un 103 balles. Nominācijas uzvarētājs "Ford Fusion Hybrid" ieguva 241 balli.

Savukārt otrajā kategorijā otro un trešo pozīciju ieguva attiecīgi "Chevrolet Equinox" (183 balles) un "Subaru Outback" (94 balles). "Ford Transit Connect" uzvaru izcīnīja ar 213 ballēm.

Jāatzīmē, ka katram žūrijas dalībniekam bija 25 balles, ko tas var piešķirt kādam no konkursa automobiļiem. Maksimālo vērtējumu – 10 balles – varēja piešķirt tikai vienam automobilim.

Atgādināsim, ka pērn šajā konkursā galvenos titulus izcīnīja "Hyundai Genesis" un "Ford F-150", bet vēl gadu iepriekš – "Chevrolet Malibu" un "Mazda CX-9".

Apskati lietotu "Ford" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!