Foto: Publicitātes foto

Zolitūdē, Rīgā, kādā stāvlaukumā pagaidām nenoskaidroti ļaundari ar parastu konservu kārbu attaisāmo sabojājuši BMW 7. sērijas limuzīna durvis, lai iekļūtu salonā un pēc tam nozagtu auto lukturus, liecina apdrošinātājā "If" saņemts KASKO atlīdzības pieteikums.

16. augustā Zolitūdē no kādas neapsargātas autostāvvietas, kurā uzņēmums atstāj savas automašīnas, autozagļi ar parastu konservu kārbu attaisāmo sabojājuši 2012. gada izlaiduma "BMW 740" durvis, lai iekļūtu salonā un, atverot motora pārsegu, nozagtu auto lukturus. Visticamāk, zagļi tā rīkojušies, lai, iekļuvuši salonā, varētu atslēgt signalizāciju un netraucēti apzagt automašīnu.

"Automašīnai ir nozagti priekšējie lukturi, kā arī sensori un vēl vairākas detaļas. Tāpat vadītāja pusē sabojātas durvis un automašīnas priekšējais buferis. Šobrīd aprēķinātā KASKO remontdarbu tāme, lai atjaunotu sabojāto automašīnu, ir 11 800 eiro. Jāpiebilst, ka vairākas reizes gadā no klientiem saņemam atlīdzību pieteikumus par automašīnām nodarītiem bojājumiem, kas nodarīti ar vienkāršu konservu attaisāmo, ar kura palīdzību sabojāta virsbūve, lai iekļūtu salonā vai zem motora pārsega," informē "If" transporta atlīdzību daļas vadītājs Pāvels Valainis.

Nav ieteicams automašīnu novietot nomaļās vietās, neapsargātās teritorijās, kā arī uz ielas, daudzdzīvokļu māju pagalmos, rekomendē "If" eksperti. Savukārt privātas, pa perimetru noslēgtas teritorijas vai arī apsargātas autostāvvietas biežāk atturēs zagļus no mēģinājuma apzagt vai aizdzīt auto.

"Autoīpašniekiem jāatceras, ka ir svarīgi padomāt par sava auto drošību, atstājot to uz ilgāku laiku, jo, piemēram, minētā auto lukturu zādzība prasa ilgāku laiku un nav paveicama dažu minūšu laikā. Tāpat jāatceras, ka viena no aizsardzības metodēm pret autodetaļu zādzību ir to marķēšana," norāda Valainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!