Zviedru superauto ražotājs "Koenigsegg" uzstādījis jaunu braukšanas ātruma rekordu sērijveida automobiļiem – 447 km/h. Šādu rezultātu "Agera RS" modelis sasniedza uz kāda slēgta lielceļa Nevadas štatā, ASV.

Lai arī vienā no braucieniem "Koenigsegg Agera RS" sasniedza 457 km/h, rekorda uzstādīšanai jābrauc vēlreiz arī pretējā virzienā un tad tiek aprēķināts vidējais maksimālais braukšanas ātrums. Pirmajā no braucieniem zviedru superauto sasniedza 437 km/h, un rekordam kā vidējais rādītājs tika noteikti 447 km/h.

Rekorda braucienam tika izmantota "Koenigsegg Agera RS" versija, kura aprīkota ar papildu aprīkojumā pieejamo jaudas palielinājumu. Šādā modifikācijā pieclitru V8 biturbo dzinējs attīsta 1360 zirgspēku jaudu un 1371 ņūtonmetra griezes momentu. Rekorda uzstādīšanā spēkratu pilotēja "Koenigsegg" izmēģinājumu braucējs Niklass Lilja.

Šajā pašā dienā "Koenigsegg Agera RS" uzlaboja arī savu nesen uzstādīto rekordu paātrinājumā no vietas līdz 400 km/h un tūlīt pēc tam apstājoties. Oktobra sākumā "Koenigsegg" šo disciplīnu paveica 36,44 sekundēs (par gandrīz 5,5 sekundēm ātrāk nekā "Bugatti Chiron"), bet tagad – 33,29 sekundēs.

Līdz šim planētas visātrākais sērijveida automobiļa maksimālā braukšanas ātruma rekords bija amerikāņu superauto "Hennessey Venom GT" (435 km/h, tomēr brauciens notika tikai vienā virzienā) un "Bugatti Veyron Super Sport" (431,07 km/h).

Savukārt "Bugatti" jaunākā superauto "Chiron" maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ir ierobežots pie 420 km/h atzīmes. Ražotājs apgalvo, ka tas praktiski spētu sasniegt 463 km/h, tomēr nekāda tamlīdzīga rekorda brauciena ar "Bugatti Chiron" vēl nav noticis. Turklāt nesen amerikāņu "Hennessey" prezentējis 1600 ZS jaudīgo "Venom F5", kuram sola maksimālo braukšanas ātrumu 482 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!