Foto: LETA

Šonakt pēc pusnakts, kad stājās spēkā izmaiņas Krimināllikumā, kas paredz kriminālatbildību tā dēvētā "spaisa" tirgoņiem, policija aizturējusi tikai vienu veikalnieku, jo pārējās bodes bija slēgtas, trešdien intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Sozinovs sacīja, ka spriežot pēc aktivitātēm, kas bija novērojamas pēc pusnakts, tātad jau 9.aprīlī, tirgoņi sekojuši līdzi likuma izmaiņām. Kāds veikala īpašnieks pats devies uz savu bodi un ar dēļiem to aiznaglojis ciet, bet kāds cits tirgonis piezvanījis policijai un labprātīgi atdevis visu preci, raidījumā stāstīja Sozinovs.

Pēc pusnakts policisti arī devās reidos un secināja, ka darbojas tikai viens "spaisa" veikals un tā pārdevējs arī aizturēts.

Jāatgādina, ka trešdien stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kuri paredz, ka par "spaisa" tirgošanu vainīgos varēs sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Par legālo narkotiku tirgošanu, ja tā izraisījusi smagas sekas, piemēram, cilvēka nāvi, vainīgajiem draudēs brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

Šobrīd, līdz ko tirgū parādās jaunas apreibinošās vielas, atbildīgā iestāde tām var noteikt pagaidu aizliegumu un izņemt no apgrozības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!