Фото: BC Žalgiris Kaunas

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien guva 16 punktus ULEB Eirolīgas devītās kārtas spēlē un bija rezultatīvākais komandā Kauņas "Žalgiris" uzvarā.

Kauņas basketbolisti mājās ar rezultātu 74:73 (25:18, 16:25, 21:18, 12:12) uzvarēja Minhenes "Bayern", pārtraucot četru zaudējumu sēriju.

Lielāko daļu no iespētā jeb 14 punktus Šmits guva pirmajā puslaikā, kurā realizēja četrus no sešiem tālmetieniem. Ceturtās ceturtdaļas otrajā pusē pēc Šmita vienīgā precīzā metiena otrajā puslaikā gandrīz piecas minūtes rezultāts bija 72:70, komandām apmainoties vairākiem neveiksmīgiem uzbrukumiem.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi nepilna pusminūte, Serdžs Ibaka realizēja tālmetienu un panāca 73:72 bavāriešu labā, bet deviņas sekundes pirms finālsvilpes Kīnens Evanss atguva Kauņas komandai vadību (74:73). Viesi noslēdzošajā uzbrukumā savu metienu nerealizēja.


"Esmu priecīgs par savu komandu un to, kā spēlējām. Cīnījāmies un nepadevāmies, šī uzvara mums bija vajadzīga. Spēlējām kā komanda un bijām agresīvi, uzvarot spēli ar enerģiju," pēc uzvaras teica Latvijas basketbolists.

Šmits laukumā pavadīja 29 minūtes un 28 sekundes, realizēja divus no trīs divpunktu metieniem un četrus no septiņiem tālmetieniem, izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja 16 efektivitātes koeficienta punktus.

Latvietis bija rezultatīvākais uzvarētāju rindās. Tomass Dimša maču noslēdza ar 14 punktiem, Evanss un Luks Lekavičs guva pa 11 punktiem, bet Laurīns Birutis guva desmit punktus un izcīnīja deviņas bumbas zem groziem.

"Bayern" komandā ar 20 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Ibaka, 12+6 bija Leandro Bolmaro, bet 11+7, kā arī piecas rezultatīvas piespēles, iekrāja Niks Veilers-Babs.

Savukārt Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" komanda viesos ar rezultātu 76:90 (15:21, 27:24, 21:17, 13:28) atzina Atēnu "Panathinaikos" pārākumu.

Itālijas vienībā Tornike Šengelija guva 17 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, bet 20 punkti bija Marko Belinelli kontā. "Panathinaikos" uzvaru ar 24 punktiem un desmit bumbām zem groziem kaldināja Konstantins Mitoglu, tuvu "double-double" bija arī Matiass Lesors ar 10+9, tāpat produktīvi spēlēja arī Džerians Grānts, kuram bija septiņi punkti, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas pārtvertas bumbas.

"Virtus" ar sešām uzvarām ir trešajā pozīcijā, bet "Panathinaikos" ar pieciem panākumiem ir sestā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !