Zinātniekiem pirmo reizi izdevies fiksēt reto kaķu - Amūras leopardu - "kāzu dejas", vēsta nacionālā parka "Leoparda zeme" mājas lapa.

Šo dzīvnieku paradumus ir ļoti grūti pētīt, jo leopardi dzīvo ļoti noslēgti un ir tramīgi. "Ar automātisko videoiekārtu parādīšanos pētniekiem ir atklājušies vairāki noslēpumi," saka parka direktora vietniece Jeļena Salmanova. "Taču pagāja divi gadi kopš fotomonitoringa projekta sākuma, lai kameras fiksētu tik retus kadrus no Tālo Austrumu leopardu dzīves!"

Mīlas spēļu ierosinātāja, kā redzams publiskotajā videoklipā, ir leopardu mātīte Berija, kas pietuvojas tēviņam Meamuram. Visu "laulību" procesu fiksēt nav izdevies, jo līdz ar tumsas iestāšanos dzīvnieki pametuši kameru redzes lauku, bet zinātnieki cer, ka drīzumā "Leopardu parkā" parādīsies mazuļi.

Tālo Austrumu jeb Amūras leopards ir iekļauts Starptautiskajā un Krievijas Sarkanajā grāmatā. Tas ir ļoti rets dzīvnieks - savvaļā uzskaitīti vien 50 eksemplāri. Amūras barsi, kā vēl tos dēvē, apdzīvo teritoriju pie Krievijas Tālo Austrumu robežas ar Ķīnu un Ziemeļkoreju.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !