Foto: Shutterstock
Mājinieki to novērtēs, ja tiks iejaukta mīkla un brokastīs gaidīs plānās pankūkas - pilns šķīvis! Tu vari iet vienu soli tālāk un tās vēl vairāk uzlabot - ar sāļu vai saldu pildījumu.

Plāno pankūku sāļajam pildījumam var gatavot īpašu pildījumu, bet var izmantot arī jebkādus iepriekšējo maltīšu pārpalikumus. Tie var būt gan dārzeņi, gan gaļas stērbelītes, noderēs arī neapēstā maltās gaļas mērce vai rīvētu kāpostu un burkānu salāti.

Saldās piedevas klasiski ir kāds ievārījums, medus vai kļavu sīrups, bet tās var pasniegt arī ar svaigiem augļiem, ogām, jogurtu vai krēmsieru. Izmantojot svaigos augļus, sviestu un cukuru, var pagatavot ātru un gardu pildījumu. Sakarsē pannu ar sviestu, apcep augļu gabaliņus un pievieno cukuru, turpinot karsēt un ļaujot cukuram tos karamelizēt. Šādi var sagatavot ābolus, bumbierus, banānus. Arī no dzērvenēm, kamēr cepas pankūkas, var samērā ātri izvārīt gardu mērci, recepti lasi šeit.

Brīvdienu vēlajām brokastīm ar plānajām pankūkām piedāvājam izmēģināt kādu no šīm receptēm, piepildot kārdinošu un vilinoši kūpošu pankūku šķīvi.

Plānās pankūkas

Foto: Shutterstock

Cepot plānās pankūkas, pats svarīgākais ir pareizas konsistences mīkla un ļoti karsta panna. Kas gan var būt labāks par plānajām pankūkām, ko ēd nesteidzīgās svētdienas brokastīs, pārziežot ar pēc vasaras smaržojošu zemeņu ievārījumu!

Lasīt vairāk

Vienkārša plāno pankūku mīkla

Foto: Shutterstock

Apaļās, zeltainās pankūkas ir saules, laimes, stipras laulības, veselu bērnu un vienotas ģimenes simbols. Tādēļ arī Pankūku nedēļā ir jācep tik daudz pankūku, lai pietiek visiem – vīriem, sievām, bērniem, znotiem, vedeklām un sievasmātēm, skaidro restorāna "Aqua luna" šefpavārs Gints Aizupietis, piedāvājot vienkāršu plāno pankūku mīklas recepti.

Lasīt vairāk

Pildītās sinepju pankūkas ar bekonu, puraviem un sēnēm

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sātīgas pildītās pankūkas, kuras pagatavotas no nedaudz pikantas mīklas – tai pievienota karote sinepju. Pildījumā izkausēts maigais krēmsiers, kas mijas ar apceptiem bekona gabaliņiem, šampinjoniem un puraviem.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar gardu marakujas krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Klasiskās plānās pankūkas ar vēl garšīgāku "odziņu" – eksotisko marakujas augļu krēmu. Kombinācija, kas patīkami atsvaidzinās pankūku svētdienas un liks iepazīties ar jaunām garšām. Marakujas krēmu var izmantot arī citos desertos kā gardu piedevu.

Lasīt vairāk

Plānās griķu pankūkas ar kūpinātu lasi

Foto: Shutterstock

Ļoti gardas un veselīgas griķu pankūkas, kuras ažūras kā mežģīnes padarīs raugs. Pasniedz ar kūpinātu lasi un karoti skāba krējuma, grezno ar smalki sagrieztiem lociņiem vai dillēm.

Lasīt vairāk

Pildītās pankūkas ar spinātiem un biezpienu

Foto: Shutterstock

Pankūkas ar bagātīgu spinātu un biezpiena un krēmsiera pildījumu garšos visai ģimenei. Pildījumu īpaši dekoratīvu padara atsvaidzinoši zaļie spināti.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar kausēto sieru, svaigu gurķi un krabju nūjiņām

Foto: Shutterstock

Sātīgas plānās pankūkas ar kausētā siera un krabju nūjiņu pildījumu dūšas piesiešanai. Gurķis piešķirs patīkamu svaigumu.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas ar šokolādes-riekstu krēma pildījumu ir tik garšīgas, ka nozūd no šķīvja, pirms kāds ir paspējis pieteikties uz papildporciju.

Lasīt vairāk

Pildītas pankūkas ar malto gaļu

Foto: Shutterstock

Klasiskas pankūkas ar maltās gaļas pildījumu. Tās pasniedz pie gaļas buljona un dārzeņu zupām.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas franču gaumē ar karamelizētu hurmu

Foto: Shutterstock

Plānās pankūkas jau tā ir bezgala gardas, bet ja tās tiek aizdarītas ar karamelizētu hurmu un sviesta mērci, tad vienaldzīgo nav. Šo kombināciju ļoti ieteicams papildināt ar plombīra bumbiņu.

Lasīt vairāk

Plānās pankūkas ar biezpienu un rozīnēm

Foto: Shutterstock

Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pielej 3/4 paredzētā piena daudzuma. Šķidrumu pa daļām lej bļodā iesijātos miltos un maisa, līdz mīkla kļūst viendabīga. Pēc tam pielej atlikušo pienu, samaisa un atstāj 23—30 minūtes, lai milti uzbriest.

Lasīt vairāk

Pankūkas ar putukrējumu, banāniem un karameļu mērci

Foto: Shutterstock

Jautrās pankūkas ar putukrējumu un banāniem, kuras lieliski papildina rīvēta šokolāde un karameļu sīrups.

Lasīt vairāk

Plāno pankūku torte ar putukrējumu un ķiršu mērci

Plāno pankūku torte prasīs ne mazums laika, jo izcept 30 pankūkas, kas nepieciešamas kūkas pamatam, nav joka darbs. "Tasty.lv" iesaka cept uzreiz vairākās pannās, lai process nebūtu tik nogurdinošs un ilgs.

Lasīt vairāk

Mandeļu miltu pankūkas ar kļavu sīrupu

Foto: Shutterstock

Brīnišķīgam un saldam dienas sākumam - plānās pankūkas, kas gatavotas, daļu miltu aizstājot ar mandeļu miltiem. No norādītajiem daudzumiem sanāks 10 pankūkas.

Lasīt vairāk

Pankūku rullīši ar lasi

Foto: Shutterstock

Pasniedz plānās pankūkas citādāk kā ierasts - pagatavo pankūku rullīšus ar svaigo sieru un mazsālītu lasi. Garšo tikpat labi, kā izskatās!

Lasīt vairāk

Pankūku sāļā torte

Foto: Shutterstock

Viekārši pagatavojama pankūku sāļā torte.

Lasīt vairāk

Pildītie aknu pankūku uzkodu rullīši

Foto: mosfood

Neparasta uzkoda viesību galdam - rullīši, kas pagatavoti no aknu pankūkām, sēnēm un burkāniem. Savdabīga un neticami laba garša, izmēģiniet un sapratīsiet, ka šī recepte ir tā vērta, lai to atkārtotu vēl un vēl.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!