Foto: Jānis Pastars

Sestdien, 18. jūnijā, Ķeguma moto centrā "Zelta Zirgs" norisinājās šīs sezonas trešais Latvijas čempionāta posms motokrosā kvadracikliem un blakusvāģiem, kur "Q Pro klasē" savu vietu uz pjedestāla augstākā pakāpiena atguva Edgars Meņģelis, savas uzvaras veltot Salvja Freimaņa piemiņai, savukārt "Blakusvāģu klasē" uzvaras laurus plūca Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža, informēja informē Latvijas Motosporta federācija (LaMSF).

Q Pro klase bija vērojams ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs. Taču pēc aizvadīta posma Gulbenē, kur Eiropas ātrākais kvadraciklu klases braucējs Edgars Meņģelis piekāpās konkurentam no Igaunijas – Kevinam Sāram –, Ķeguma trasē sportists atspēlējās, uzvarot gan kvalifikācijā, gan abos finālbraucienos un līdz ar to arī posma kopvērtējumā.

Savu izcilo sniegumu Meņģelis veltīja šīs trases radītājam, sacensību organizatoram un motokrosa aktīvistam Salvim Freimanim, kurš pavisam nesen, 16. jūnijā, piekāpās slimībai, informēja Latvijas Motosporta federācijas pārstāvji.

"Ņemot vērā nesenos notikumus, ļoti gribēju startēt Ķegumā un paradīt savu labāko sniegumu. Šādi vēlējos izrādīt cieņu arī Salvim Freimanim, kurš tomēr radīja to pasauli, no kuras varēju smelties iedvesmu, lai nonāktu līdz šim brīdim – gan kvalifikācija, gan abi braucieni bija kā veltījums viņam. Šodien ļoti vēlējos uzvarēt un tas arī izdevās – liels prieks par to. Jāatzīst, ka sirds bija pilna un gribējās to izlikt. Mocīts kalpoja godam, dienas otrajā pusē saulīte lutināja un trase patika," sacīja Edgars Meņģelis.

Viņš norādīja, ka bija patīkami pārsteigts, ka Latvijas čempionāta trase dienas laikā izveidojusies tik pat grūta kā tas ir ierasts Eiropas čempionātos.

"Varēju labi izpausties un pārbaudīt spēkus pirms došanās uz Francijas čempionāta sacensībām," pēc aizvadītajām cīņām komentēja Meņģelis. Arī čempionāta kopvērtējumā, dalot vienādu punktu skaitu ar Kevinu Sāru, Edgars Meņģelis šobrīd atrodas līdera pozīcijā. Otro vietu posmā ieņēma jau iepriekš minētais Sārs, bet trešo vietu izcīnīja Prīts Jarvloo.

Patīkamas cīņas bija vērojamas arī iespaidīgajā blakusvāģu klasē, kur savu uzvaru sēriju turpināja Māra Rupeika un Kaspara Liepiņa ekipāža, informēja LaMSF. Lai gan otrajā braucienā nācās piekāpties kaimiņu G.Gordejeva/ K.Kivaste ekipāžai, izcīnīto punktu summa dienas izskaņā uz augstākā pakāpiena ļāva kāpt mājiniekiem.

"Kvalifikācija šodien bija tīri tā neko, bet, par cik neesam daudz braukuši - šī bija ceturtā reize šogad - nesanāca īpaši ātrs aplis un trešā vieta pie starta, taču uzskatu, kas tas bija pilnīgi pietiekami," atzīst Liepiņš.

Viņš arī uzsvēra, ka starts nav sanācis tāds, kā sākotnēji gribējies. "Brauciena laikā nevarējām atrast ritmu. Uz beigām tas izdevās, apdzinām sīvākos konkurentus un uzvarējām – pašam liels prieks par to. Otrajā braucienā izdevās izcelt startu, bet nebijām fiziski 100% gatavi, tādēļ igauņi mūs nokausēja un apdzina – taču esam apmierināti – otrā vieta otrajā braucienā un kopvērtējumā šodien vinnējām. Uzreiz pēc finiša gan vēl skaidri nezinājām, ka esam uzvarējuši, bet to nekavējoties paziņoja mehāniķi," apgalvo Liepiņš.

Viņš atgādināja, ka nākamais starts ir paredzēts Viļakā . "cītīgāk pabrauksim ar moci, patrenēsimies un tad būs arī savādāka braukšana. Jāatzīst, ka šī ir fiziski grūta trase, bet pirmā vieta izcīnīta un esmu apmierināts," pēc sacensībām komentēja Liepiņš. Otro vietu posmā izcīnīja G.Gordejevs/ K.Kivaste ekipāža, bet trešo vietu ieņēma R.Rīms/ I.Skultāns.

LaMSF atgādina, ka nākamais Latvijas čempionāta posms kvadracikliem un blakusvāģiem 24. jūlijā norisināsies Viļakā, bet svētdien, 19. jūnijā, Ķegumā tiks aizvadītas Latvijas kausa un Latvijas Junioru čempionāta sacensības solo motocikliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!