Filmas "Lord of the Rings" režisors Pīters Džeksons pavēstījis, ka neuzņems slavenās triloģijas sākuma filmu vismaz dažus turpmākos gadus, informē "Ananova".
"Oskara" balvas ieguvējs sacīja, ka divām studijām nāksies savā starpā panākt vienošanos par likumīgajām tiesībās veidot filmu "The Hobbit" un tikai pēc tam būs iespējams sākt pie tās strādāt.

Džeksons pastāstīja, ka studijai "New Line Cinema" ir tiesības veidot filmu, savukārt "MGM" pieder tās izplatīšanas tiesības.

"Es domāju, ka "MGM" advokātiem un "New Line" advokātiem būs neizmērojama jautrība turpmākos dažus gadus, cenšoties panākt vienošanos," režisors Losandželosā teica reportieriem. "Es acīmredzot esmu uz pāris gadiem aizņemts ar filmas "King Kong" uzņemšanu, tāpēc šie advokāti var ar to nodarboties ilgu laiku."

Filmā "The Hobbit" būtu attēlots stāsts par Bilbo Beginsu, kurš atrada maģisko gredzenu un galu galā nodod to savam brāļadēlam Frodo Beginsam. Frodo ceļojums, lai iznīcinātu gredzenu, ir "Lord of the Rings" grāmatu un filmu pamatā.

Džeksons saņēma Amerikāņu Kinoakadēmijas balvu kā labākais režisors un kopā ar diviem līdzdalībniekiem ieguva arī balvu par labāko adaptēto scenāriju par pēdējo triloģijas filmu "The Return of the King" ("Karaļa atgriešanās").

"Es gribētu, lai Aiens Makellens atkal tēlotu Gendalfu. Es gribētu radīt sajūtu, ka tā ir daļa no tās pašas mitoloģijas, kuru mēs esam radījuši ar "Lord of the Rings"," norādīja Džeksons.

Filmu triloģijas pēdējā daļa "The Return of the King" šā gada "Oskara" balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma visas 11 balvas, kurām bija nominēta.

Pašlaik Džeksons nodarbojas ar filmas "King Kong" jaunas ekranizācijas uzņemšanu, kurā galveno lomu tēlo Naomi Vatsa. Gaidāms, ka filma uz kino ekrāniem parādīsies nākamajā gadā.

Любуйтесь латвийской природой и следите за культурными событиями в нашем Instagram YouTube !