Pēdējos mēnešos Rietumos arvien plašāk izplatījies viedoklis, ka Ukrainai krītot, Baltijas valstis būtu Kremļa nākamais mērķis. Un tas nav tikai Kremļa vēstījums – ar šādiem brīdinājumiem viedokļu līderi centušies pārliecināt ASV Republikāniskās partijas politiķus, lai tie beidzot sniegtu ilgi aizkavējušos militāro palīdzību Ukrainai. Tā raidījumā "Komandcentrs" vērtēja ārpolitikas un dezinformācijas pētnieks Mārtiņš Hiršs.

"Tas nav tikai Kremļa naratīvs, ka Baltijas valstīm ir draudi. Arī Rietumos pēdējos mēnešos ļoti daudzi gan mediji, gan eksperti, arī politiķi runā, ka Baltija varētu būt tas nākamais. Mēs esam riska zonā. Un kāpēc pēdējos mēnešos tā runā? Tieši tāpēc, lai republikāņus pārliecinātu, ka, ja Ukraina krīt, ir tiešs apdraudējums NATO dalībvalstīm. Apakšpalātas spīkeris ir šo sadzirdējis, jo tas ir tas, ko viņš teica runā pirms virzīja uz priekšu šo likumu paketi," Hiršs skaidroja ASV politiķu rīcību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Saturs veidots ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu. Saturā paustie viedokļi nepārstāv Eiropas Savienības vai Eiropas Komisijas oficiālo nostāju. Eiropas Komisija nav atbildīga par saturā iekļauto informāciju.

EU fundingBECID

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!