Foto: LETA
SIA "AGA" jaunā rūpniecisko, medicīnisko un pārtikas gāzu ražotne Ropažu novada Zaķumuižā ar pilnu jaudu sāks strādāt šā gada oktobra beigās vai novembra sākumā, ceturtdien žurnālistiem sacīja "AGA" valdes loceklis Olavs Ķiecis.

Strādājot vienā maiņā ražotne gadā var uzpildīt ap 500 000 gāzes balonu, bet divās maiņās - vienu miljonu balonu. "Tas arī aptuveni ir Latvijas un Baltijas tirgū nepieciešamais apjoms," sacīja Ķiecis.

Pagaidām jaunajai ražotnei vēl ir nepieciešams saņemt piesārņojošās darbības atļauju, tāpēc ražošana tiek veikta Rīgā. Kādu laiku abas ražotnes strādās paralēli, bet pēc tam, kad Zaķumuižas ražotne sāks strādāt ar pilnu jaudu, Rīgas ražorne tiks izmantota vēl pāris mēnešus, skaidroja Ķiecis.

"Es ceru, ka mūsu jaunās ražotnes produkcija un piedāvātais serviss uz jauniem sasniegumiem iedvesmos arī mūsu klientus, kuri novērtēs ne vien produktus, bet arī ātrās un efektīvas piegādes. To panāksim ar moderniem loģistikas principiem, kuru ieviešana tieši tāpat kā rūpniecisko un medicīnisko gāzu ražošana zem viena jumta ļauj paaugstināt visa uzņēmuma kopējo efektivitāti,"

Ražošanas process jaunajā stacijā būs ar augstu automatizācijas pakāpi un videi draudzīgs. Efektīva rūpnīcas jaudu izmantošana ļaus optimizēt klientu apgādi, kura turpmāk balstīsies uz jauniem loģistikas principiem, optimālu transporta vienību noslodzi un gāzes balonu kustību.

"AGA" 2010.gadā sāka jaunas balonu gāzes uzpildes stacijas projektu Zaķumuižā, kuras izveidē ieguldīti 5,8 miljoni latu. Projekta īstenošanā uzņēmums no Eiropas Reģionālās attīstības fonda kā līdzfinansējumu piesaistījis 1,7 miljonus latu. Būvniecības darbi tika pabeigti 2011.gadā un sākta iekārtu montāža. Uzpildes stacijas darba sākšanas laiks ir 2012.gada rudens.

Projekta rezultātā "AGA" papildus jau minētajiem produktiem ražos un realizēs produktus ar augstu pievienoto vērtību - odorizēto skābekli "Odorox", dažādus hēlija maisījumus, sauso ledu un videi draudzīgas aizsarggāzes izejvielu "Mison Master" gāzi.

Rūpnīcas būvniecību veica būvfirma SIA "Merks".

Jau ziņots, ka "AGA" pagājušajā gadā strādājusi ar 12,45 miljonu latu apgrozījumu, kas bija par 12,2% vairāk nekā 2010.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

2010.gadā "AGA" strādājusi ar 11,1 miljona latu apgrozījumu.

Uzņēmuma peļņa 2011.gadā bija 1,24 miljoni latu, un tā ir gandrīz divas reizes lielāka nekā 2010.gadā, kad "AGA" nopelnīja 690 756 latus. Peļņas pieaugumu veicinājusi ražošanas un loģistikas procesu optimizācija, rūpnīcai Valmierā strādājot ar pilnu jaudu, tādējādi saražojot izejvielu, ko vairs nebija nepieciešams importēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!