Foto: DELFI

AS "Latvenergo", kas aktīvi gatavojas Igaunijas mājsaimniecību pievienošanai brīvajam tirgum, pārmet šīs valsts tīkla operatoram "Elektrilevi" nevienlīdzīgu attieksmi.

Kā piektdien Rīgā notiekošajā Baltijas regulatoru miniforumā norādīja "Latvenergo" Tirdzniecības attīstības daļas vadītājs Gatis Junghāns, patlaban Igaunijā dominējošais tirgotājs klientiem piesūta vienu rēķinu, kurā ir gan maksa par elektrību, gan par pārvadi.

"Latvenergo" vērsies pie "Elektrilevi" ar lūgumu par šādu pašu vienošanos un nosacījumiem, taču saņemta negatīva atbilde, ka tuvākajā laikā tas nav iespējams.

Junghāns šādu attieksmi vērtēja kā diskriminējošu un norādīja: ja to var nodrošināt vienam, tad arī pārējiem jānodrošina līdzīgi nosacījumi.

"Latvenergo" esot gatavs uzlabot savas informācijas tehnoloģiju sistēmas un vēlas vienu rēķinu arī tad, ja to nevar ieviest no 1.janvāra, bet vēlāk.

"Latvenergo" bažījas, ka cilvēki, kas ir pieraduši pie viena rēķina saņemšanas, var atturēties no cita tirgotāja izvēles, ja tas piedāvās divus rēķinus arī tad, ja piedāvājums būs pievilcīgs. Energokompānija rosina vai nu dot iespēju visiem izrakstīt vienotu rēķinu, vai arī noteikt, ka tīkla operatoram jāizraksta rēķins atsevišķi.

Igaunijas Konkurences padomes vadītājs Marts Ots mudināja "Latvenergo" vērsties iestādē ar sūdzību, tad padome izmeklēšot, vai uzņēmums izmanto dominējošo stāvokli.

Kā ziņots, Igaunijā no nākamā gada 1.janvāra elektroenerģijas tirgotājs būs jāizvēlas arī mājsaimniecībām un "Latvenergo" gatavojas šajā tirgū startēt ar nosaukumu "Elektrum".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!