Foto: LETA
Arī šogad ziemā pieaudzis pieprasījums pēc dzirkstošā vīna un stiprā alkohola, pavēstīja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Veikalu "IKI" apsaimniekotāja "Palink" mārketinga vadītājs Raimonds Janševskis norādīja, ka atbilstoši "IKI" veikalu tirdzniecības datiem alkoholisko dzērienu pirkšanas paradumi šajā ziemā salīdzinājumā ar iepriekšējo ir gandrīz nemainīgi. "Iedzīvotāji šogad, tāpat kā pērn, visvairāk iegādājas alu un alkoholisko dzērienu kokteiļus, kam seko stiprie alkoholiskie dzērieni, dzirkstošie vīni un šampanietis, kā arī vīns. Interesanti – lai arī ziemu uzskata par stipro alkoholisko dzērienu un karstvīna laiku, visvairāk pārdotie alus veidi joprojām vairāk pat nekā trīs reizes pārsniedz pieprasījumu pēc stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem," atzina Janševskis.

Savukārt mazumtirgotāja "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Podskočija pastāstīja, ka, salīdzinot ar 2011.gada decembri, šogad decembrī nedaudz mazāk pircēji pirkuši karstvīnu – par 6% mazāk – un dzirkstošo vīnu – par 5% mazāk. Savukārt stiprais alkohols pārdots ar nelielu pieaugumu – 2,21%.

Podskočija norādīja, ka visvairāk pieprasītais alkohols decembrī vienmēr bija, ir un būs dzirkstošais vīns, karstvīns un stiprais alkohols. "Sezonalitāte ir novērojama visās kategorijās. Ja runājam tieši par dzirkstošā vīna pārdošanas apmēriem, tad, salīdzinot ar novembri, decembrī tas pieaudzis par vairāk nekā trim reizēm, savukārt, salīdzinot pret pagājušo gadu, novērojams neliels kritums par 5%," teica "Rimi Latvia" pārstāve.

Bet Latvijas lielākā alkohola ražotāja "Latvijas Balzams" (LB) veikalu īpašnieka "Bravo" valdes priekšsēdētājs Pāvels Fiļipovs informēja, ka decembrī "Rīgas šampanieša" pārdošanas rādītāji LB specializētajos veikalos pieauguši sešas reizes, šim dzērienam jau tradicionāli kļūstot par populārāko produktu gadumijā.

"Arī gada izteiksmē "Rīgas šampanietis" ir bijis viens no pieciem visvairāk pieprasītajiem alkoholiskajiem dzērieniem no LB veikalu sortimenta," sacīja Fiļipovs un piebilda, ka pārējie pagājušajā gadā LB veikalos visvairāk pieprasītie produkti bijuši alkoholiskie kokteiļi "Dins" un "Džins ar toniku", "Rīgas melnais balzams" un "Rīgas Melnais balzams ar upeņu garšu". Savukārt visvairāk pārdotie degvīni bijuši "3 Graudu" un "Latvijas Oriģinālais".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!