Foto: Publicitātes foto

"ABLV Bank" nolēmusi veikt 2011. ada decembrī emitēto subordinēto obligāciju pirmstermiņa dzēšanu.

Nākamnedēļ, 22. decembrī, tiks dzēstas emisijas ABLV SUB EUR 221221 obligācijas pilnā apmērā pēc cenas 100% no nominālvērtības, teikts bankas paziņojumā biržai

Minētā subordinēto obligāciju emisija tika veikta 2011. gada 22. decembrī. Pirmajā obligāciju piedāvājuma programmā, un tās apjoms bija 15 miljoni eiro pēc obligāciju nominālvērtības. Obligācijas tika emitētas ar termiņu 10 gadi. Bankai ir tiesības dzēst obligācijas pirms termiņa pilnā apjomā, sākot ar šā gada 22. decembri. Šīs obligācijas iekļautas regulētajā tirgū - biržas "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā.

Lēmums par subordinēto obligāciju dzēšanu pirms termiņa tika pieņemts, jo bankas kapitāla pietiekamības rādītājs būtiski pārsniedz regulatora noteikto līmeni, un līdz ar to banka var samazināt procentu izmaksas, kas saistītas ar subordinētā kapitāla piesaistīšanu. Obligāciju dzēšanai ir saņemta nepieciešamā atļauja no Eiropas Centrālās bankas.

"ABLV Bank" 2011.gada beigās banka sāka ilgtermiņa depozītu pakāpenisku aizstāšanu ar obligācijām. Ieskaitot arī dzēstās obligācijas, līdz šim veiktas 39 publiskās obligāciju emisijas.

Pašlaik biržas "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā iekļautas 22 "ABLV Bank" emisiju obligācijas.

Kā ziņots, "ABLV Bank" šogad deviņos mēnešos strādāja ar peļņu 61,357 miljonu eiro apmērā, kas ir par 1,7% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Bankas aktīvi 2016.gada 30.septembrī bija 4,007 miljardi eiro, kas ir par 18,7% jeb 920,729 miljoniem eiro mazāk nekā 2015.gada beigās, kad bankas aktīvi bija 4,928 miljardu eiro apmērā.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" ir otrā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,55% no bankas pamatkapitāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!