Foto: Publicitātes foto

Sestajā obligāciju piedāvājuma programmā AS "ABLV Bank" veiks divus jaunus obligāciju laidienus, kurus plānots iekļaut regulētajā tirgū - biržas "Nasdaq Riga" Baltijas parāda vērtspapīru sarakstā.

"ABLV Bank" paziņojumā biržai informē, ka vienas emisijas apjoms ir 75 miljoni ASV dolāru (66 miljoni eiro). Obligāciju skaits – 75 000. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 ASV dolāri (879 eiro). Gada procentu likme ir fiksēta: 1,85% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Sākotnējās izvietošanas cena ir 100% no nominālvērtības. Emisijas datums ir šā gada 11. jūlijs, bet dzēšanas datums – 2018. gada 11. jūlijs.

Otras emisijas apjoms ir 20 miljoni eiro. Obligāciju skaits – 20 000. Vienas obligācijas nominālā vērtība ir 1000 eiro. Gada procentu likme ir fiksēta: 0,70% ar kupona izmaksu divas reizes gadā. Sākotnējās izvietošanas cena ir 100% no nominālvērtības. Emisijas datums ir 11. jūlijs, bet dzēšanas datums – 2018. gada 11. jūlijs.

Parakstīšanās uz minētajām obligāciju emisijām tiks sākta 18.maijā un ilgs līdz 4. jūlijam.

Kā ziņots, "ABLV Bank" lielākajiem akcionāriem Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 86,25% no bankas balsstiesīgā pamatkapitāla.

ABLV grupā darbojas "ABLV Bank", "ABLV Bank Luxembourg'', IBAS "ABLV Capital Markets", IPAS "ABLV Asset Management", KS "Pillar Holding Company", AS "ABLV Consulting Services", SIA "ABLV Corporate Services", SIA "New Hanza City" un citi uzņēmumi. ABLV grupai ir pārstāvniecības Maskavā, Sanktpēterburgā, Vladivostokā, Kijevā, Odesā, Minskā, Almati, Baku, Taškentā, Honkongā, Limasolā un Ņujorkā.

Pagājušajā gadā "ABLV Bank" guva 69 miljonu eiro peļņu.

"ABLV Bank" ir pēc aktīviem otra lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!