Foto: LETA

"Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") valdes locekļa amatā no piektdienas darbu sācis Aleksandrs Bimbirulis, pavēstīja institūcijas mārketinga vadītājs Kristians Pudans.

Bimbiruļa iepriekšējā darba pieredze ir saistīta ar finanšu nozari, tajā skaitā viņš jau ir strādājis "Altum", kā arī viņš iepriekš darbojies vadošos amatos "SEB bankā" un "Unilīzingā" (šobrīd "SEB līzings"). Bimbirulis ir strādājis arī valsts pārvaldē.

"Altum" jaunais valdes loceklis tika izvēlēts atklātā konkursā. Pretendentus vērtēja ar "Altum" padomes lēmumu izveidota nominācijas komisija, kurā bija Ekonomikas ministrijas, Zemkopības ministrijas, Finanšu ministrijas, Pārresoru koordinācijas centra, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas, Latvijas Komercbanku asociācijas un Lauksaimnieku organizācijas sadarbības padomes pārstāvji, kā arī neatkarīgais eksperts no Valsts kases.

Pudans atzīmēja, ka kopumā uz "Altum" valdes locekļa amatu tika saņemti 27 pieteikumi. Visus kandidātus kompetentā komisija vērtēja divās kārtās. Konkursa pirmajā kārtā komisija pēc pieteikumu iesniegšanas termiņa beigām izskatīja kandidātu iesniegtos pieteikumus un pārbaudīja, vai ir iesniegti sludinājumā minētie dokumenti un apliecinājumi. Pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, komisija vērtēja kandidātu atbilstību noteiktajām prasībām. Pēc konkursa pirmās kārtas, komisija pieņēma lēmumu uz nākamo vērtēšanas kārtu virzīt piecus atbilstošākos kandidātus.

Savukārt otrajā kārtā - klātienes intervijās - komisija vērtēja kandidātu zināšanu un kompetenču atbilstību "Altum" valdes locekļa amatam izvirzītajiem kritērijiem - profesionālās prasmes kapitālsabiedrības darbības jomās, risku vadības jautājumos, zināšanas par valsts pārvaldes darbības principiem un valsts deleģēto uzdevumu īstenošanu, stratēģiskās plānošanas prasme, vadības prasmes, kā arī angļu valodas zināšanas.

Bimbirulis abās atlases kārtās ieguva komisijas augstāko vērtējumu, norādīja Pudans.

"Altum" valdes priekšsēdētājs ir Reinis Bērziņš, savukārt valdes locekļu amatos strādā arī Jēkabs Krieviņš, Rolands Paņko, Juris Vaskāns un Inese Zīle.

"Altum" ir Latvijas valstij piederoša kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!