Bijušais "Latvijas Krājbankas" un Lietuvas bankas "Snoras" īpašnieks Vladimirs Antonovs, ko Lietuva vēlas saukt pie atbildības par "Snoras" īpašumu piesavināšanos lielā apmērā un dokumentu viltošanu, pieļauj tiesvedību pret Latviju, sarunā ar "rus.delfi.lv" norāda Antonova advokāts Sergejs Mirzojevs.

Plašāku komentāru Mirzojevs nesniedza, vien norādot, ka šāda tiesvedība būtu saistīta ar Antonova zaudētajiem aktīviem Latvijā.

Ziņots, ka kādreiz ietekmīgais baņķieris Maskavas arbitrāžas tiesā iesniedzis prasību pret Lietuvas valsti, vēloties pietiesāt 555 miljonus eiro par kaitējumu, kas, viņaprāt, nodarīts viņa mantai un reputācijai.

2011. gada 16. novembrī, bažījoties par "Snoras" stāvokli, Lietuvas valdība nacionalizēja bankas akcijas, bet 24. novembrī Lietuvas Bankas valde paziņoja, ka nolēmusi banku likvidēt.

Vēlāk tika ierosināta bankas bankrota lieta. Tika lēsts, ka tās aktīvi bijuši vairākus miljardus litu mazāki par saistībām. Savukārt 2011. gada decembrī Rīgas apgabaltiesa Antonovam piederošo "Latvijas Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu, par tās maksātnespējas administratoru tika apstiprināts "KPMG Baltics". 2012. gada maijā Rīgas apgabaltiesa nolēma sākt "Latvijas Krājbankas" bankrotu.

Bijušos "Latvijas Krājbankas" un bankas "Snoras" īpašniekus Vladimiru Antonovu un Raimondu Baranausku Lietuvas tiesībsargāšanas iestādes meklē kopš 2011. gada 22. novembra. Vispirms viņi patvērās Lielbritānijā, kur nedēļu pēc "Snoras" darbības apturēšanas tika aizturēti saskaņā ar Lietuvas izdoto Eiropas aresta orderi, bet Lielbritānijas tiesa drīz vien nolēma viņus atbrīvot pret drošības naudu, nosakot abiem obligātu reģistrēšanos policijā. Vēlāk viņi tika atbrīvoti arī no šā pienākuma. Kad pērn Apvienotā Karaliste beidzot nolēma viņus izdot, bijušie baņķieri paspēja pārbēgt uz Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!