Foto: LETA

AS "ABLV Bank" likvidācija pārvelk svītru iecerei Rīgā uzbūvēt jaunu darījumu kvartālu "New Hanza", kur bija plānots ieguldīt vienu miljardu eiro, otrdien preses konferencē sacīja bankas līdzīpašnieks Oļegs Fiļs. Apturēta arī Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būvniecības iecere.

Pēc viņa teiktā, "New Hanza" projekts tiek iesaldēts, būvdarbi ir pārtraukti, kā arī pārtraukta sadarbība ar visiem apakšuzņēmējiem. Par visiem darbiem norēķināšanās notiks, tiklīdz būs tāda iespēja, solīja Fiļs.

Par turpmākiem lēmumiem lems bankas likvidatori.

Darījumu un atpūtas kvartāla "New Hanza" iecere ietver dzīvojamās ēkas, biroju ēkas, plašizklaides centru "Hanzas perons", parku "Hanzas dārzs", bērnudārzu, skolu.

Apdraudēti ir arī "AmberStone Group" projekti: finiera rūpnīcas būvniecība Krustpils novadā, kūrortviesnīca Liepājā, četru un piecu zvaigžņu viesnīcas Rīgā, Latvijā reģistrētās flotes paplašināšana par diviem līdz trim kuģiem, traumatolģijas-ortopēdijas klīnikas "Orto" paplašināšana.

Apdraudēti arī "New Hanza Capital" projekti: bijušās VEF teritorijas attīstība, kā arī noliktavu un biroju kompleksa Rīgā, Maskavas ielā, attīstība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!