Foto: LETA

Amatu AS "Baltic International Bank" padomē un Revīzijas komitejā no otrdienas, 3. aprīļa, atstājis padomes loceklis Andris Ozoliņš, paziņojumā biržai informē banka.

"Baltic International Bank" padomē strādā bankas akcionārs un padomes priekšsēdētājs Valērijs Belokoņs, kādreizējais diplomāts Hanss Frīdrihs fon Plocs, bijušais ASV CIP Terorisma apkarošanas centra direktors Džozefs Kofers Bleks, kā arī marta vidū bankas padomei pievienojās Ilona Guļčaka, kura pirms tam bija "Baltic International Bank" valdes priekšsēdētāja.

Bankas valdes priekšsēdētāja pienākumus pašlaik pilda Viktors Bolbats.

"Baltic International Bank" 2017. gadu noslēdza ar 2,67 miljonu eiro zaudējumiem.

Zaudējumi pērn radušies, jo īslaicīgu negatīvu ietekmi uz finanšu rezultātiem atstāja biznesa modeļa maiņa, aktīvu sakārtošana un klientu struktūras izmaiņas, kā arī ar atsevišķu vēsturiski izveidojušos bankas aktīvu kvalitātes novērtēšanu saistītas operācijas, skaidro banka. Finanšu rezultātus ietekmēja arī ieguldījumi bankas iekšējās kontroles sistēmu pilnveidošanā, informācijas tehnoloģiju un infrastruktūras attīstībā un darbinieku kompetenču spēcināšanā.

2017. gada beigās bankas aktīvu apjoms bija 303,35 miljoni eiro, un tas ir par 2% mazāk nekā 2016. gada beigās.

Bankas kredītportfelis pērn gada nogalē bija 69,77 miljoni eiro.

Kopējais piesaistīto noguldījumu apmērs 2017. gada beigās bija 239,1 miljons eiro, un tas ir par 4% vairāk nekā 2016. gada beigās.

"Baltic International Bank" akcionāri ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%).

Saskaņā ar Latvijas Komercbanku asociācijas datiem "Baltic International Bank" 2017. gada beigās bija pēc aktīviem 12. lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!