Foto: F64

Pēc Krājbankas kraha no amata atkāpusies Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītāja Irēna Krūmane kļuvusi par Latvijas Bankas (LB) Maksājumu sistēmu pārvaldes vadītāja vietnieci, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

LB pārstāvis Mārtiņš Grāvitis "Panorāmai" apliecinājis, ka Krūmane piedalījusies konkursā uz šo amatu un uzvarējusi profesionālo iemaņu un pieredzes dēļ.

Jau vēstīts, ka pēc Krūmanes atkāpšanās Saeima ar pārliecinošu balsu vairākumu FKTK vadītāja amatā iecēla kādreizējo SIA "Lattelecom" Drošības nodaļas vadītāju Kristapu Zakuli.

Pēc Krājbanka kraha atlūgumu iesniedza arī ilggadējais FKTK padomes loceklis Jānis Placis, kura vadītais departaments atbild tieši par banku uzraudzību.

Saistībā ar "Krājbankas" krahu FKTK vadība publiskajā telpā kritizēta par nepietiekami efektīvo banku uzraudzības politiku. Nacionālās apvienības VL-TB/LNNK Saeimas frakcija aicināja FKTK priekšsēdētāju Irēnu Krūmani atkāpties no amata. Koalīcijas partneri - "Vienotība" un Zatlera Reformu partija (ZRP) - gan vēl nesteidza atbalstīt šo iniciatīvu.

Arī Lietuvas finanšu ministre Ingrīda Šimonīte FKTK pārmeta vilcināšanos ierobežot "Krājbankas" darbību. Tas, pēc ministres domām, negatīvi ietekmēja gan "Krājbankas", gan tās mātes bankas - Lietuvas "Snoras" stabilitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!