Foto: Publicitātes foto

Kopš pagājušās nedēļas ceturtdienas ''Baltic International Bank'' (BIB) līdzšinējais valdes priekšsēdētāja vietnieks Viktors Bolbats stājies bankas valdes priekšsēdētāja amatā, savukārt bankas valdei ir pievienojies arī līdzšinējais BIB klientu apkalpošanas pārvaldes vadītājs Guntars Reidzāns, portālu "Delfi" informēja BIB.

Bolbats darbu BIB sāka pērnā gada septembrī, veicot valdes priekšsēdētājas padomnieka pienākumus. 2017. gada novembrī viņš kļuva par bankas valdes locekli, savukārt šī gada janvāra sākumā sāka pildīt valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

"Latvijas finanšu sektors pašlaik atrodas pārmaiņu periodā, un jebkuras bankas veiksmīgas darbības pamatā ir ilgtermiņa biznesa skatījums, kvalitatīvs klientu portfelis, gatavība veikt nepieciešamos riska samazināšanas pasākumus, un, protams, profesionāla un enerģiska komanda. 'BIB jaunu, uz kapitāla pārvaldīšanas un ilgtspējīgām investīcijām balstītu, biznesa stratēģiju pieņēma un sāka īstenot jau 2016. gada nogalē," teica Bolbats.

Viņš norāda, ka kopš stratēģijas banka spērusi ''būtiskus soļus ceļā uz jaunās stratēģijas ieviešanu'' un "veikusi nepieciešamos riska samazināšanas pasākumus un būtiski uzlabojuši klientu portfeļa kvalitāti''. ''Šajā laikā esam arī īstenojuši būtisku mērķa tirgu diversifikāciju, un tas atspoguļojas arī mūsu klientu portfeļa ģeogrāfijā – 23% mūsu klientu ir no Latvijas un vairāk nekā 45% pārstāv Rietumeiropas valstis," pauda Bolbats.

Savukārt jaunais valdes loceklis Reidzāns darbu BIB sāka 2017. gada oktobrī bankas klientu apkalpošanas jomas vadībā. Iepriekšējā Guntara Reidzāna darba pieredze ''Swedbank'' un ''GE Money Bank'' bijusi saistīta ar lielo uzņēmumu apkalpošanu Latvijā un Krievijā, kā arī vadošām pozīcijām ''Private Banking'' jomā Latvijā un Baltijā, darbojoties ar vietējiem un starptautiskajiem klientiem. Reidzāns ir ieguvis ''Executive'' MBA grādu Rīgas Biznesa skolā un maģistra grādu Latvijas Universitātē.

BIB valdē turpmāk strādās pieci cilvēki – Bolbats un valdes locekļi Reidzāns, Alons Nodelmans, Bogdans Andruščenko un Anda Saukāne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!