Būtisku līdzdalību "Norvik bankas" kapitālā vēlas iegūt Krievijas "Vjatka Bank" lielākais īpašnieks un Londonas investīciju fonda "G2Capital" īpašnieks Grigorijs Guseļņikovs,  apstiprināja Guseļņikova pārstāvis Olivers Bramvels (Oliver Bramwell).

Viņš norādīja, ka Guseļņikovs apsver investīciju iespējas, iegūstot būtisku līdzdalību "Norvik bankā" un visa nepieciešamā informācija saistībā ar potenciālo darījumu ir iesniegta izskatīšanai Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK).

"Plašāka informācija par iecerēto darījumu būs pieejama pēc FKTK lēmuma pieņemšanas," sacīja Bramvels.

FKTK Komunikācijas daļas vadītāja Laima Auza aģentūrai BNS apstiprināja, ka komisija ir saņēmusi Guseļņikova iesniegumu par būtiskas līdzdalības iegūšanu "Norvik bankā", kuru izskatīs likuma noteiktajā termiņā - 60 dienās.

Viņa atzīmēja, ka atbilstoši normatīvajiem aktiem komisijai ir jāsniedz atļauja personai iegūt būtisku līdzdalību, ja tā vēlas iegūt no 10% bankas balsstiesīgo akciju.

"Ja komisijas rīcībā būs visa nepieciešamā informācija, līdz gada beigām komisijas padome varētu arī pieņemt lēmumu," sacīja Auza un piebilda, ka FKTK, saņemot pieteikumu par būtiskas līdzdalības iegūšanu kādā kredītiestāde, vērtē ne tikai līdzekļu tiesisku izcelsmi, bet arī konkrētā investora reputāciju.

Savukārt "Norvik bankas" Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciāliste Valda Ķipāne  plašāku informāciju nesniedza, norādot, ka pārrunas par stratēģiskā investora piesaisti "Norvik bankai" vēl ir procesā. "Šobrīd mēs runājam par stratēģiskā investora piesaisti, bet tā kā pārrunas ir procesā, tad negribētu paziņot rezultātu pirms ir pieņemts jebkāds gala lēmums," viņa sacīja.

Ķipāne atzīmēja, ka "Norvik banka" jau kopš 2012.gada vēlas piesaistīt stratēģisko investoru un akcionāru starpā par to ir kopīga izpratne.

Pērnā gada rudenī parādījās ziņas, ka "Norvik bankai" nepieciešams piesaistīt papildus kapitālu un banka strādā pie kapitāla bāzes stiprināšanas. Banka no 2012. gada līdz 2013.gada oktobrim palielinājusi kapitāla bāzi par kopumā apmēram 20,2 miljoniem latu.

"Norvik bankas" 2012.gada finanšu pārskatā sacīts, ka bankas mērķis ir sasniegt kapitāla pietiekamības rādītāju 12% apmērā un turpināt tā palielināšanu līdz vismaz 13% 2016.gada beigās. Banka plāno uzlabot kapitāla pietiekamības rādītāju, saņemot kapitāla ieguldījumus no esošajiem un jauniem investoriem, uzturot augstu operacionālās darbības peļņas līmeni un veicot turpmākas izmaiņas aktīvu struktūrā.

Pēc aktīvu apmēra "Norvik banka" 2013.gada jūnija beigās bija devītā lielākā banka Latvijā. Tās lielākie akcionāri ir Jurijs Šapurovs (25,6%) un Andrejs Svirčenkovs (16,94%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!