Foto: LETA

Ja bankas "Citadele" pārdošanas procesā netiks ievērota maksimāla konfidencialitāte, tad valsts par tās pārdošanu var neiegūt augstāko cenu, ceturtdien Latvijas Radio sacīja ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Portāls "Pietiek.com", atsaucoties uz avotiem valdībā, vēstīja, ka valdības ministri ar Privatizācijas aģentūras sagatavoto ziņojumu par bankas pārdošanu varējuši iepazīties tikai uz vietas, atrodoties valdības sēdē, turklāt iespējamo investoru vārdi bijuši šifrēti - ministriem pavēstīti vien iespējamo pircēju kodētie vārdi - "jūrnieks", "baklažāns", "Kapri" un citi. Investori, kurus atlasījis konsultants "Societe Generale" par valstij piederošajām no savulaik pārņemtās "Parex bankas" atdalītās "labās" bankas akcijām piedāvā no 90 miljoniem līdz 140 miljoniem eiro, ziņoja portāls.

 Jautājums par „Citadeles" pārdošanu tiek skatīts valdības sēdes slēgtajā daļā.

Dombrovskis Latvijas Radio ceturtdien sacīja, ka pārdot banku par iespējami augstu cenu var tikai tad, ja tiek ievēroti konfidencialitātes noteikumi, piebilstot, ka visu pilsoņu interesēs ir, lai „Citadele" tiktu pārdota par iespējami augstāku cenu.

Ministrs akcentēja, ka informācijas noplūdi par bankas cenu izmeklēs atbildīgās iestādes.

Viņš piebilda, ka Ekonomikas ministrijas ietvaros nekas netika „nopludināts". Informācijas noplūde notika, kad jautājums parādījās valdībā. Dombrovskis uzsvēra, ka šādas informācijas izpaušana ir kriminālnoziegums un ir svarīgi radīt precedentu, ka šāda informācijas noplūde nav pašsaprotama.

Tāpat ministrs norādīja, ka tiek darīts viss, lai bijušie AS „Parex" akcionāri neparādītos bankas „Citadele" pircēju lokā,

Jau vēstīts, ka banka "Citadele" tika dibināta 2010.gadā, restrukturizējot valsts pārņemto "Parex banku". Patlaban Privatizācijas aģentūras īpašumā ir 75% mīnus viena bankas "Citadele" akcija, savukārt 25% un viena akcija pieder Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankai.

Pērnvasar valdība nolēma atsākt investoru piesaistes procesu bankai "Citadele". Darījuma finanšu konsultants investīciju banka "Societe Generale" uzrunāja gandrīz 100 investorus, kas varētu kļūt par bankas "Citadele" stratēģiskajiem ieguldītājiem. Vairāki investori iesniedza nesaistošos piedāvājumus. Gala lēmumu par investoru piesaisti valdība plāno pieņemt šovasar.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!