Foto: LETA

Iecerētā valstij piederošo "Citadeles" akciju pārdošana ASV fondam "nenorausies" – līguma parakstīšana ir nedēļas jautājums, un tas tiks parakstīts līdz nākamās nedēļas beigām, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja par Privatizācijas aģentūras (PA) valdes locekli ceturtdien izraudzīts līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs.

Viņš atzīmēja, ka tad, ja nu tomēr darījums izgāzīsies, lai gan par to runāt šobrīd nav pamata, tad Latvijas pusei būtu jāieceļ atsavināšanas uzticības persona, kam tad būtu uzdevums šo banku notirgot, taču tad vairs nevarētu runāt par labiem šī darījuma nosacījumiem

„Mēs nenonāksim līdz situācijai, kad šis darījums „norausies" tuvākajās nedēļās mēs to noslēgsim," pārliecība pauda Loginovs. 

Viņš LNT atzina, ka šonedēļ notikušais ar PA valdes atkāpšanos un to, ka līgums par „Citadeles" pārdošanu netiks parakstīts 31.oktobrī, kā iepriekš plānots, „ ļoti pozitīvu signālu par mums [Latviju]  nedod",  jo ASV investori, izņemot „Ripplewood Holdings" par Latviju neko nezina, bet tas, „ko viņi lasa ziņās, neko labu par mums neliecina".

Loginovs atzina, ka tas, ka atkāpšanās notika pēdējā brīdī, nedaudz sajaucis kārtis, turklāt viņš atzīmēja, ka nevar piekrist līdzšinējās PA valdes nostājai, ka pie līguma bija jāstrādā vēl papildus. Pie tā strādāts jau kopš augusta un šobrīd ir situācija, kad līgums ir saskaņots un investori ir gatavi to parakstīt.  

Līguma parakstīšana ir iespējama līdz šā gada beigām, taču, ja to parakstītu 31.decembrī, tad iekavētos uzraugošo finanšu institūciju akcepta saņemšana.

Līguma parakstīšanas termiņu ziņā „daži mēneši turp vai šurp neko nemainīs," atzina Loginovs,  tomēr „mums vajadzētu virzīties uz priekšu un pielikt punktu šim jautājumam, lai būtu rezultāts," atzina PA valdes locekļa amatam izvirzītais Loginovs.

„Mana dziļa pārliecība, ir, ka par tādām dziļām izmaiņām [līgumā] nevar būt runa, ka valsts saņemtu mazāk, nekā iepriekš plānots," izteicās Loginovs.

Jau vēstīts, ka trešdien atlūgumu iesniedzis Privatizācijas aģentūras vadītājs Ansis Spridzāns un valdes loceklis Guntis Lauskis.

Ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atklāja, ka jaunu, rīcībspējīgu valdi nav izdevies atrast, tāpēc līgumu par valstij piederošo bankas "Citadele" akciju pārdošanu piektdien, 31.oktobrī, parakstīt nevarēs.

Savukārt potenciālie bankas "Citadele" valstij piederošo akciju pircēji "Ripplewood Advisors" ir apstiprinājuši, ka izprot - līguma parakstīšanas atlikšana ir tikai tehniskas dabas jautājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!